Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Google search engine
ΑρχικήΚΑΤΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ017 Το καλύτερο +- ο Κουλιεράκης απ'όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ

017 Το καλύτερο +- ο Κουλιεράκης απ’όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ

Μπορεί ο Κουλιεράκης να έκανε από 2 σοβαρά λάθη στα 2 τελευταία παιγνίδια με ΑΕΚ (2 λάθος πάσες) και Γιάννινα (παρολίγο αυτογκόλ, διακινδύνεψε 2η κίτρινη και αποβολή με το χέρι που έκανε), όμως κατέχει τα πρωτεία στο +- που για έναν παίκτη που δεν έχει κλείσει ακόμα τα 19 (28 Νοεμβρίου) είναι εντυπωσιακό.

Προφανώς και αυτό το στατιστικό εμπεριέχει και τύχη. Π.χ., όποιος έτυχε να απουσιάζει από την ήττα από τη Levski ή από την ήττα από την ΑΕΚ απέφυγε το -2, παρότι τυχόν παρουσία του μπορεί να μην άλλαζε τίποτε. Με αυτό το caveat, η “βάση” είναι στο 0.44 που είναι η διαφορά τερμάτων του ΠΑΟΚ (+1) από τα 14-13 γκολ που έχει στους 13 φετινούς αγώνες (μέχρι και τον αγώνα με τα Γιάννινα) πολλαπλασιασμένη με τους 11 παίκτες που είναι παρόντες σχεδόν σε κάθε γκολ και διαιρεμένη με τους 25 παίκτες που έχουν αγωνιστεί. Δηλαδή, σε ακέραιους, το 0-1.

Παρακάτω αναφέρω μόνο τους 25 παίκτες μας που έχουν αγωνιστεί. Οι υπόλοιποι είναι, προφανώς, στο 0.

 

Μου κέντρισε την προσοχή ότι από τις 8 μεταγραφές του καλοκαιριού που έχουν ήδη αγωνιστεί, οι 5 είναι κάτω από τη βάση έχοντας αρνητικό +-, ενώ οι άλλοι 3 με το +1 που έχουν απλώς πιάνουν τη βάση. Εξαιρώντας τον Kotarski που έχει τα γκολ όλου του ΠΑΟΚ αφού δεν έχει χάσει (επισήμως) καθόλου χρόνο συμμετοχής, ίσως να είναι και αυτό το στατιστικό ενδεικτικό της δυσκολίας που είθισται να παρουσιάζεται στην ένταξη πολλών νέων παικτών στο σύστημα του Lucescu που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις θέσεις, τις κινήσεις, και τις αλληλοκαλύψεις. Υπάρχει βέβαια και άλλη, πιο κυνική εξηγήση, σχετική με την ποιότητα των μεταγραφών αυτών, η οποία, ακόμα, απευχόμαστε να ισχύει.

Επικοινωνία: [email protected]

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments