Αρχική ΚΑΤΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ 019 Στατιστικά μετά το ΠΑΟΚ-Βόλος: τα πέναλτυ Spartak, ΑΕΚ, και Ajax, και ο Κωνσταντέλιας

019 Στατιστικά μετά το ΠΑΟΚ-Βόλος: τα πέναλτυ Spartak, ΑΕΚ, και Ajax, και ο Κωνσταντέλιας

019 Στατιστικά μετά το ΠΑΟΚ-Βόλος: τα πέναλτυ Spartak, ΑΕΚ, και Ajax, και ο Κωνσταντέλιας

– Μέσα σε λιγότερες από 10 μέρες (5-13/11) ο ΠΑΟΚ πέτυχε για 2η φορά 2 γκολ μέσα σε 3 λεπτά! Με τα Γιάννινα αυτό έγινε μέσα σε 2’54” (7’05”-9’59”), με το Βόλο μέσα σε 2’07” (27’39”-29’06”). Με την ΑΕΚ που βιαζόταν να κάνει τη σέντρα και να σκοράρει στο Κύπελλο αυτό είχε γίνει μέσα σε 2’01” (94’06”-96’07”). Σε χρόνο παιγνιδιού τα γκολ αυτά έχουν επιτευχθεί ακόμα πιο κοντά αφού μεσολαβεί η διακοπή για τους πανηγυρισμούς. Είναι δε άδικη η σύγκριση με περιπτώσεις που το 1ο γκολ ελεγχθεί με το VAR. Όμως ο υπολογισμός του ακριβούς πραγματικού χρόνου είναι εξαιρετικά χρονοβόρος και συχνά αδύνατος αφού οι κάμερες δεν δείχνουν πάντα τη σέντρα μετά το 1ο γκολ. Οπότε, σχεδόν υποχρεωτικά, περιοριζόμαστε σε αυτή την ανάλυση.

– Πριν το ΠΑΟΚ-Βόλος, η τελευταία φορά που αντίπαλος του ΠΑΟΚ έστειλε με πέναλτυ τη μπάλα άουτ ή ακόμα και απ’ευθείας δοκάρι κι έξω, αφού με τη Spartak Moskva πρώτα είχε αποκρούσει ο Πασχαλάκης το πέναλτυ του Promes που είχε σφυρίξει ο Grinfeld στον Khacheridi, …

…  ήταν στις 2017-05-28 για τα πλέυ-οφφς με τον Χριστοδουλόπουλο να εκτελεί άουτ το πέναλτυ που έδωσε ο Θάνος για χέρι του Crespo:

– Πριν το ΠΑΟΚ-Βόλος, η τελευταία φορά που δώθηκε πέναλτυ εναντίον του ΠΑΟΚ για χέρι παίκτη μας (Biseswar) ήταν στην αλησμόνητη ήττα από τον Ajax με 3-2 στις 2019-08-13. Ήταν το 2ο από τα 3 πέναλτυ που έδωσε εκείνο το βράδυ ο Pawson εναντίον μας. Σωστά και τα 3 μεν, έχοντας κλείσει τα μάτια σε χειρότερο πέναλτυ του Veltman στον Matos στο 1ο ημίχρονο δε:

– Άκουγα προ ημερών (μετά το ΠΑΟΚ-Βόλος) ένα podcast στο οποίο γνωστός αρθρογράφος του ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι κατά τη γνώμη του η αυξημένη επιθετική συγκομιδή των 8 γκολ στους 3 πρόσφατους αγώνες σχετίζεται με την απουσία του Kurtić. Κάποιος συνομιλητής του σωστά σχολίασε πως από τους 3 αυτούς αγώνες έλειπε και ο Narey, στο οποίο ο πρώτος ανταπάντησε ότι θεωρεί ότι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν στο κέντρο και την ανάπτυξη την οποία, υποτίθεται, καθυστερούσε ο Kurtić. Παρεμπιπτόντως, να σημειώσω ότι από τα τελευταία 6 γκολ έλειπε και ο Dantas που, επίσης υποτίθεται, είναι ο παίκτης που προωθούσε το παιγνίδι του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ δύσκολο να αποσυνδέσει κανείς το ρόλο της συνύπαρξης ή της απουσίας άλλων παικτών, της τύχης, και των αντιπάλων (Γιάννινα, Ιωνικός, και Βόλος δεν είναι φέτος και αμυντικοί ογκόλιθοι). Μπορεί να έχει και δίκιο. Όμως, κατά τη γνώμη μου, ο υπ’αριθμόν 1 υπαίτιος είναι ο Κωνσταντέλιας που έχει σημαντική συμμετοχή και στα 6 τελευταία γκολ του ΠΑΟΚ:

  • Στο 0-1 στη Νίκαια έδωσε την πάσα στον R. Soares που έδωσε την ασσίστ στον F. Soares.
  • Στο 0-2 στη Νίκαια έκοψε την πάσα του Chynhrynskyi, την άφησε στον Oliveira (θεωρητικά ασσίστ), κι έκανε αμέσως κίνηση μπροστά απασχολώντς την άμυνα.
  • Στο 0-3 στη Νίκαια έκλεψε τη μπάλα μπροστά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, έκανε σπρίντ, κι έδωσε τη χόκεϋ ασσίστ στον Α. Živković.
  • Στο 1-0 με τα Γιάννινα έδωσε την τελική πάσα στον Douglas που κέρδισε το πέναλτυ.
  • Στο 2-0 με τα Γιάννινα έβγαλε στην αντεπίθεση τη μπάλα αριστερά στον R. Soares που έβγαλε τη σέντρα στον Oliveira, από την οποία η μπάλα κατέληξε στον Α. Živković.
  • Στο 3-0 με τα Γιάννινα κέρδισε το πέναλτυ.

Ε, τι άλλο να κάνει ο μικρός; Καλά θα ήταν να είχε μετατρέψει σε γκολ κάποια από τις 2 μεγάλες ευκαιρίες που είχε με Γιάννινα και Ιωνικό αλλά θα έρθει κι αυτό. Προς το παρόν η παρουσία του τον έχει ανεβάσει στη δεύτερη θέση στο +/- κι έχει συμπαρασύρει προς τα πάνω και όσους άλλους έπαιξαν στους τελευτάιους αγώνες:

Προφανώς δεν παίζει μόνος του o Κωνσταντέλιας. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες, όπως ο R. Soares και ο Sastre, που έχουν συνεισφέρει πιο πολλά απ’όσα ευελπιστούσαμε στους αγώνες αυτούς. Τα ακραία μας μπακ όμως πρέπει να τα δούμε πώς ανταποκρίνονται και σε συνθήκες πίεσης γιατί άλλο είναι να ανεβαίνεις χωρίς μεγάλο φόβο τι θα γίνει πίσω κι άλλο να φοβάσαι να ανέβεις επειδή έχεις πρόβλημα στο σπριντ (Sastre). Είμαι περίεργος να δω πώς θα χειριστεί τους περίφημους “ευχάριστους πονοκέφαλους” ο Lucescu με την επιστροφή Λύρατζη, Τσαούση, Vieirinha, Kurtić, και Narey. Μια πιθανή πώληση του Α. Živković θα αποσυμφόριζε την κατάσταση στα εξτρέμ όπου πλέον έχουμε 3 παίκτες που αξίζουν να ξεκινούν στην 11άδα, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι σώφρον με μόλις 15 αγώνες πίσω μας και έως και 30 μπροστά μας.

Επικοινωνία: [email protected]