Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
Google search engine
ΑρχικήΚΑΤΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ020 Η θέση του αριστερού μπακ

020 Η θέση του αριστερού μπακ

Εξετάζοντας το χρόνο συμμετοχής των παικτών του ΠΑΟΚ στους πρώτους 15 αγώνες, παρατηρεί κανείς ότι στις πρώτες 11 θέσεις βρίσκονται παίκτες που καλύπτουν τις 10 από τις 11 θέσεις στο γήπεδο. Δηλαδή όλες εκτός αυτής του αριστερού μπακ. Παρότι είναι συμπτωματικό ότι ο 11ος παίκτης, ο Sastre (που υπολείπεται σε χρόνο συμμετοχής του Λύρατζη) έχει παίξει 58 λεπτά περισσότερα από τον 12ο, Τσαούση, η ουσία παραμένει ότι ο κατ’εξοχήν αριστερός μπακ (γράφω “κατ’εξοχήν” γιατί και ο Sastre αγωνίστηκε λίγο ως αριστερό μπακ, όπως θα δούμε παρακάτω) με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής έχει αγωνιστεί μόλις στο 37.3% του συνολικού χρόνου (554 από τα 1485 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων όλων των καθυστερήσεων) και στο 60% των αγώνων (9 στους 15).

Αυτό μερικώς οφείλεται στο ότι μέσα σε 10 αγώνες (2-11) είχαμε 5 τραυματισμούς του αριστερού μας μπακ! Τραυματίστηκαν ο R. Soares στον 2ο αγώνα (με Levski στην Τούμπα), ο Vieirinha στον 7ο (με ΟΦΗ), ο Vieirinha ξανά στον 9ο (με Λεβαδειακό), ο Τσαούσης στον 10ο (με ΟΣΦΠ), και ο Τσαούσης ξανά στον 11ο (με Αστέρα)!

Έτσι αρχικά ξεκίνησε για 2 αγώνες βασικός ο R. Soares. Στη συνέχεια, με την έκτιση της ποινής του Vieirιnha, που τον είχε αποβάλει ο στημένος ο Lahoz μαζί με τον Crespo και τον Α. Živković μετά το τέλος του τελικού στο ΟΑΚΑ, καθώς και την πρόσκαιρη μετάθεσή του στο δεξί μπακ λόγω του τραυματισμού του Λύρατζη και της κακής εμφάνισης του Sastre στη Βουλγαρία, βρέθηκε για 3 αγώνες βασικός ο Τσαούσης. Ακολούθησαν 3 αγώνες με βασικό τον Vieirinha, μετά άλλοι 3 με βασικό πάλι τον Τσαούση, μέχρι που τραυματίζεται με τον Αστέρα ενώ ο Vieirinha είναι ήδη τραυματίας από τον αγώνα με τον Λεβαδειακό! Έτσι, εκεί που είχαμε αρχίσει να τον θεωρούμε ξεγραμμένο από τον Lucescu μετά τη δήλωση αδυναμίας να αγωνιστεί με τον ΟΣΦΠ και το άφημά του εκτός 20άδας και στον επόμενο αγώνα με τον Αστέρα, επανήλθε βασικός ο R. Soares! Ο οποίος έγινε και ο πρώτος αριστερός μπακ μας που ξεκίνησε βασικός σε 4 συνεχόμενους αγώνες, προσφέροντας μάλιστα τα μέγιστα καθώς είχε άμεση συμμετοχή σε 3 από τα 8 γκολ μας στούς 3 τελευταίους αγώνες!

Ο Sastre με τον Αστέρα έπαιξε για 8 περίπου λεπτά αριστερό μπακ μεταξύ των τραυματισμών του Τσαούση και του Λύρατζη. Επίσης, μετά τις αποβολές του Vieirinha στον επαναληπτικό με τη Levski και του Α. Živković με τον Λεβαδειακό αγωνιστήκαμε για κάποια λεπτά χωρίς αριστερό μπακ. Μέχρι στιγμής, λοιπόν, η θέση έχει καλυφθεί από 5 παίκτες μας, ως εξής:

Μακάρι να γυρίσουν και να μείνουν όλοι υγιείς και να δούμε τον Lucescu να μην ξέρει, που λέει ο λόγος, ποιον να ξεκινήσει!

Επικοινωνία: [email protected]

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments