Αρχική Uncategorized 025 Νέα ρεκόρ από Oliveira και Thomas, η αυτόματη ανανέωση του El Kaddouri, και τα όφφσάιντ του Κωνσταντέλια

025 Νέα ρεκόρ από Oliveira και Thomas, η αυτόματη ανανέωση του El Kaddouri, και τα όφφσάιντ του Κωνσταντέλια

025 Νέα ρεκόρ από Oliveira και Thomas, η αυτόματη ανανέωση του El Kaddouri, και τα όφφσάιντ του Κωνσταντέλια
  • Έστω και με τη γάμπα από τύχη στο σουτ του Narey (τύφλα να’χει ο Καρέλης με τα τακουνάκια του) και εκμεταλλευόμενος την αλληλουχία σχετικά αδύναμων αντιπάλων, ο Oliveira κατάφερε κι έσπασε το ρεκόρ του Κλάους από το 2014, σκοράροντας για 5ο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα (@Ιωνικός, @Καλαμάτα, @Παναιτωλικός, @Ατρόμητος, @Λαμία). Επόμενος σταθμός το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, στις 2023-01-22.
  • Ο Thomas στη Λαμία έσπασε ένα άλλο ρεκόρ από τη σεζόν 2011-2012 που κρατάω τσχετικά στοιχεία: μπήκε για 8ο συνεχόμενο αγώνα αλλαγή! Το προηγούμενο ρεκόρ το μοιραζόταν με τον Akpom και τον Rodrigo που είχαν μπει σε 7 συνεχόμενους αγώνες αλλαγή την 1η χρονιά του Ferreira (2019-10-26 έως 2019-12-15 και 2020-03-04 έως 2020-067-01, αντίστοιχα). Ο Akpom είχε μπει 5 φορές στη θέση του Świderski, 1 του Douglas, και 1 του Πέλκα. Ο Rodrigo είχε μπει 3 φορές στη θέση του Matos, 2 Πέλκα, και 2 του Τζόλη. Αντίθετα με αυτούς, ο Thomas μπήκε και τις 8 φορές στη θέση του ίδιου παίκτη, του Oliveira! Σε αυτούς τους 8 αγώνες, όσο αγωνίστηκε ο Thomas ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε μεν γκολ, σημείωσε μόνο 1 δε, με τον ίδιο τον Thomas στην Καλαμάτα.
  • Με τον πρόσφατο τραυματισμό του, έχουν πλέον ελαχιστοποιηθεί οι πιθανότητες του El Kaddouri να πιάσει τη ρήτρα για αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του (τουλάχιστον 45 λεπτά συμμετοχή τουλάχιστον στους μισούς αγώνες του ΠΑΟΚ). Πλέον χρειάζεται να παίξει τουλάχιστον 45 λεπτά σε 18/25 αγώνες (72%) αν ο ΠΑΟΚ πάει στον τελικό του Κυπέλλου, 17/24 (70.8%) αν αποκλειστούμε στα ημιτελικά, 16/22 (72.7%) αν αποκλειστούμε στα προημιτελικά, ή 15/20 (75%) αν αποκλειστούμε από την Καλαμάτα.
  • Τα εξαιρετικά πράγματα που κάνει ο Κωνσταντέλιας δεν χρειάζονται πολλά σχόλια. Θετικότατη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι ενώ είχε βγει σε tête-à-tête με τον τερματοφύλακα της Λαμίας και είχε την ευκαιρία να σκοράρει το 1ο του γκολ με την 1η ομάδα προτίμησε να κάνει το σωστό και να πασάρει στον Narey. Μπράβο του! Χώρια η ταχύτητα και ο συγχρονισμός (timing) που έφυγε στην αντεπίθεση πίσω από τη σέντρα, που θύμισε τον Α. Živković σε μια ανάλογη φάση που οδήγησε στο 3ο γκολ του ΠΑΟΚ στη Νίκαια με τον Ιωνικό. Όμως δεν είναι σωστό να αναφέρουμε μόνο τα θετικά. Ασχέτως αν δικαιολογούνται από την ηλικία του ή όχι, όταν κάποια πράγματα δεν τα έχει έμφυτα ένας παίκτης και κάνει σφάλματα επαναλαμβανόμενα, πρέπει η τεχνική ηγεσία να του τα επισημάνει ώστε να τα διορθώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και, μακάρι, πριν τα πληρώσει η ομάδα. Στο Αγρίνιο, στη φάση του 0-2 από τον Douglas, ο Κωνσταντέλιας δεν προσέχει και προσπερνά τον αμυντικό. Είτε έπερνε πάσα, είτε το ριμπάουντ, θα ήταν όφφσάιντ. Με τη Λαμία, στη φάση του 0-3 έκανε τα ίδια και χειρότερα. Ο Α. Živković είχε 4 αγγίγματα στη μπάλα και σε όλο αυτό το διάστημα ο Κωνσταντέλιας παρέμεινε σε θέση όφφσάιντ (με έναν αμυντικό και στη συνέχεια τον τερματοφύλακα να μην τον καλύπτουν) χωρίς να δείχνει στο παραμικρό ότι έχει στο μυαλό του να μη βγει όφφάιντ. Ευτυχώς, είχαμε την τύχη ο Α. Živković να σουτάρει από την άλλη πλευρά του τερματοφύλακα.

Επικοινωνία: [email protected]