PAOK.gr

029 Tο γκολ σε 13” από τη σέντρα, το 1ο γκολ του Κωνσταντέλια, τα 3 γκολ μέσα σε 10΄, και άλλα μετά το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 0-3

029 Tο γκολ σε 13” από τη σέντρα, το 1ο γκολ του Κωνσταντέλια, τα 3 γκολ μέσα σε 10΄, και άλλα μετά το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 0-3

Μετά την άτυχη ήττα με 1-2 από τον ΠΑΟ στην Τούμπα με είχε πιάσει θλίψη και απογοήτευση. Δεν είχα χάσει τις ελπίδες μου για τη φετινή ομάδα αλλά, έχοντας μόλις ηττηθεί εντός έδρας ενώ ήμασταν αρκετά καλύτεροι λόγω 2 λανθασμένων υπολογισμών από Vieirinha και Kotarski και με τον αντίπαλό σου να σε έχει αφήσει 7 βαθμούς πίσω μετά από 6 αγωνιστικές, ήταν δύσκολα τα πράγματα. Μετά την 6η αγωνιστική ήμασταν επίσης 1 βαθμό πίσω από την ΑΕΚ και ισόβαθμοι με τον ΟΣΦΠ. Δηλαδή, σε έναν ολόκληρο γύρο κόψαμε 1 βαθμό από τον ΠΑΟ, χάσαμε 4 βαθμούς από την ΑΕΚ, και μείναμε στα ίδια με τον ΟΣΦΠ. Δικαιολογούν αυτές οι αλλαγές στη βαθμολογία την ευδαιμονία που αισθάνομαι (και φαντάζομαι αισθανόμαστε οι περισσότεροι) τώρα;

Μα, μπορεί να αντιταθεί κάποιος, ήμασταν 14 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟ μετά τη 10η αγωνιστική και τώρα είμαστε μόλις 6! Πρώτον, δεν έχει νόημα να διαλέγει κανείς το πιο βολικό σημείο για να κάνει μια σύγκριση ώστε να στηρίξει ένα προαποφασισμένο συμπέρασμα. Το πρόγραμμα παίζει ρόλο γι’αυτό και στην προηγούμενη παράγραφο αναφέρθηκα σε έναν ολόκληρο γύρο, κάτι που καθιστά τουλάχιστον κοινούς τους αντιπάλους, έχοντας πάλι βέβαια τις διαφορές στα εντός-εκτός. Και δεύτερον, αυτή η μείωση της διαφοράς μπορεί, εν γένει, να οφείλεται κυρίως στο ότι ήταν κακός ο αντίπαλός σου (ΠΑΟ στην προκειμένη περίπτωση, 4-3-2 σε αυτό το διάστημα) και όχι στο ήταν ιδιαίτερα καλός ο ΠΑΟΚ (7-2-0). Και ναι μεν το 7-2-0 δεν είναι καθόλου άσχημο, θα μπορούσε όμως να είναι και καλύτερο με δεδομένους τους αντιπάλους στους 2 ισόπαλους αγώνες. Στο ίδιο διάστημα η ΑΕΚ είχε 6-2-1 και ο ΟΣΦΠ 5-4-0.

Το συμπέρασμά μου είναι ότι βαθμολογικά δεν είμαστε σε καλό σημείο, ασχέτως του αν ήμασταν σε τρισχειρότερο. Αρκεί η καλή παράγωγος για αισιοδοξία; Τα νούμερα δεν συνηγορούν οπότε χρειάζεται να κοιτάξει κανείς την ουσία, δηλαδή τη βελτίωση της ομάδας στο γήπεδο. Υπάρχουν ευοίωνα στοιχεία, όπως η συνεργασία Narey-Oliveira-Κωνσταντέλια-Α. Živković στο 0-2, ή το 1 γκολ παθητικό σε 12 αγώνες. Ο διάβολος όμως κρύβεται στις λεπτομέρειες. Σ’αυτούς τους 12 αγώνες θυμάμαι χαρακτηριστικά το πέναλτυ που σούταρε άουτ ο Barrientos, την απίστευτη απόκρουση του Kotarski στην Καλαμάτα, και 3 γεμάτα δοκάρια στη Λαμία, και από ΟΦΗ και ΠΑΟ στην Τούμπα. Παίζει λοιπόν ρόλο και η τύχη. Αν είχε προηγηθεί 0-1 ο ΠΑΟ στην Τούμπα μπορεί η εξέλιξη του αγώνα να ήταν πολύ διαφορετική. Όσο για το παιγνίδι του ΠΑΟΚ, εγώ ανησυχώ πάρα πολύ λόγω της λειψανδρίας σε μέσους (που έφερε μέχρι και τον παροπλισμένο από την πρώτη ομάδα Ninua σε 3 συνεχόμενες 20άδες). Ο Schwab είναι φανερό πως δεν αντέχει να παίζει βασικός κάθε 3-4 μέρες γι’αυτό και περιμένω να μη τον ξεκινήσει την Πέμπτη ο Lucescu. Μετά όμως υστερούμε σε ύψος, οπότε θα εκπλαγώ αν ξεκινήσει πάλι τον Thomas αντί του Oliveira. Η ουσία είναι ότι ούτε πάμε (ακόμα) για πρωτάθλημα, ούτε στους 4 του Κυπέλλου (πόσο μάλλον στον τελικό) έχουμε περάσει ακόμα.

Και μετά από αυτήν την παρεκβολή, ας πάμε στα στατιστικά μας.

Επικοινωνία: paokstats at yahoo.com

Exit mobile version