Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
Google search engine
ΑρχικήΚΑΤΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ049 Η κατανομή του χρόνου συμμετοχής μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ σε...

049 Η κατανομή του χρόνου συμμετοχής μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ σε κάθε θέση

Εκτός από τον συνολικό χρόνο συμμετοχής του κάθε παίκτη που παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στο προηγούμενο άρθρο, ενδιαφέρον έχει και ο χρόνος συμμετοχής ανά θέση καθώς πολλοί παίκτες (Vieirinha, Kędziora, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Κωνσταντέλιας, Murg, Taison, Σ. Τζίμας) έχουν αγωνιστεί σε πάνω από 1 θέσεις. Σημειωτέον ότι στα πλαίσια αυτής της ανάλυσης και με δεδομένο τον τρόπο που παίζει ο ΠΑΟΚ του Lucescu, οι θέσεις 6-8 (οι 2 αμυντικοί μέσοι) και οι θέσεις 7-11 (οι 2 εξτρέμ) θεωρούνται από κοινού, είτε επειδή οι ρόλοι δεν είναι απαραίτητα διακριτοί, είτε επειδή εναλλάσσονται συχνά οι παίκτες στη διάρκεια ενός αγώνα. Την προηγούμενη χρονιά, λόγω της ιδιαίτερης χρήσης του Douglas, είχα θεωρήσει και το 10άρι από κοινού με τους 2 αμυντικούς μέσους, όμως φέτος οι ρόλοι είναι εντελώς διακριτοί (με εξαίρεση ίσως τα 4’36” μεταξύ της αποβολής του Douglas και της αντικατάστασης του Taison με τον Τσιγγάρα στο Beitar-ΠΑΟΚ). Αν με την ενεργοποίηση του Marcos A. προκύψει παρόμοια κατάσταση, τότε ίσως ξαναγκρουπάρω τις θέσεις 6-8-10 όλες μαζί. Με αυτές τις διευκρινήσεις και συμβάσεις, ο παρακάτω πίνακας δείχνει την κατανομή του χρόνου συμμετοχής σε κάθε θέση ως ποσοστό της συνολικής διάρκειας των 15 πρώτων αγώνων του ΠΑΟΚ (1499’37”):

Παρατηρούμε τα εξής:

  • Σε αντίθεση με πέρυσι που είχαμε πολύ ανακάτωμα θέσεων, π.χ., με τον Schwab να παίζει και τερματοφύλακας, τον A. Živković να παίζει και δεξί και αριστερό μπακ, τον Sastre και τον Taison να παίζουν και αριστερό μπακ, τον Biseswar και τον Narey να παίζουν και σέντερ-φορ, και πολύ ανακάτωμα των εξτρέμ με το 10, φέτος αυτό το φαινόμενο είναι πιο περιορισμένο, τουλάχιστον προς το παρόν. Εξαιρώντας τις αναμενόμενες περιστασιακές μετατοπίσεις στις θέσειε 4-5 και 10-11,  οι μετατοπίσεις περιορίζονται σε 3 περιπτώσεις: α) Τη χρησιμοποίηση του Kędziora στο δεξί μπακ, κάτι που είχε συμβεί και πέρυσι, β) τη χρησιμοποίση του Vieirinha ως δεξί εξτρέμ στη Φινλανδία, και γ) τη χηρησιμοποίηση του Σ. Τζίμα ως 2ου επιθετικού στην ήττα από τον ΟΦΗ.
  • 7 παίκτες (Kotarski, Baba, Ekong, Κουλιεράκης, Schwab, A. Živković, και Taison) έχουν αγωνιστεί πάνω από το 60% του χρόνου στην ίδια θέση.
  • Στις 4 άλλες θέσεις, οι παίκτες με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής έχουν αγωνιστεί μεταξύ 50% και 60% του συνολικού χρόνου: o Kędziora 55.81% στο 2, ο Κωνσταντέλιας 53.31% στο 10, ο Thomas 51.80% στο 9, και ο Τσιγγάρας 50.79% στο 6.
  • Τα υψηλότερα ποσοστά των παικτών που ακολουθούν τα έχουν οι Ozdoev (47.55%), Samatta (39.48%), Vieirinha (34.73%), Murg (32.63%), και Μιχαηλίδης (28.38%). Όλοι οι άλλοι είναι κάτω από το 25%.

Προφανώς κάποια από τα πσοσοτά αυτά θα διαφοροποιηθούν πολύ στη συνέχεια. Ας μην ξεχνάμε τα παραδείγματα των R. Soares και Κωνσταντέλια που πέρυσι στους 15 πρώτους αγώνες είχαν αγωνιστεί συνολικά (σε όλες τις θέσεις μαζί) στο 35.47% και στο 28.20% του χρόνου, αντίστοιχα, αλλά στο τέλος της χρονιάς είχαν φτάσει το 67.33% και το 64.55%, αντίστοιχα!

Επικοινωνία: paokstats at yahoo.com

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments