PAOK.gr

060 Στατιστική σύγκριση παικτών ανά θέση: Τερματοφύλακας

060 Στατιστική σύγκριση παικτών ανά θέση: Τερματοφύλακας

Προκριθήκαμε λοιπόν από τη Dinamo Zagreb και κληρωθήκαμε με τη Brugge. Προφανώς κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να αποκλειστούμε από τη Brugge και να προκρινόμασταν με την Aston Villa. Όμως, κρίνοντας εκ των προτέρων και αντικειμενικά, είχαμε μια από τις καλύτερες κληρώσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε. Εκ των υστέρων είναι εύκολες οι κρίσεις και οι διαπιστώσεις που συμβαδίζουν με το αποτέλεσμα. Εγώ όμως νομίζω πως αν ο Despodov είχε ισοφαρίσει τον ΟΣΦΠ μπορεί αντί για 1-4 ακόμα και να τον είχαμε νικήσει ενώ αν ο Kotarski δεν αποσοβούσε 2 φορές το 3-2 με τη Dinamo Zagreb μπορεί αντί για 5-1 ακόμα και να είχαμε χάσει! Κι όποιος ισχυρίζεται πως η πρόκριση θα ερχόταν σίγουρα ακόμα κι αν γινόταν το 3-2 λέει σαχλαμάρες εκ του ασφαλούς. Ή μπορεί προς το παρόν να σταθήκαμε τυχεροί που δηλώσαμε στη Λίστα Α τον Vieirinha αντί του Sastre. Ή να νικήσουμε στον τελικό με γκολ του Samatta ή του Marcos Antônio. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστό να αλλάξουμε εκ των υστέρων την κρίση μας για αυτές τις μεταγραφές. Όπως δεν είναι και σωστό, επειδή έκανε 2 σπουδαίες αποκρούσεις ο Kotarski, να ξεχάσουμε ότι πέρυσι με την ΑΕΚ στα πλέυ-οφφς (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1), φέτος στον 1ο γύρο με τον ΠΑΟ (ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 2-2), και προ ημερών στο 5-1 με τη Dinamo Zagreb δεχθήκαμε γκολ μετά από άσχημα διωξίματά του, ούτε καν υπό καθεστώς ισχυρής πίεσης. Ή να ξεχάσουμε ότι ήμασταν τυχεροί που σήκωσε τα χέρια ο επιθετικός τους και ακυρώθηκε το 4-2 μετά από μια ασταθή του έξοδο. Μπάλα είναι, στρογγυλή παραμένει, και πλέον πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για τη μεγαλύτερη επιτυχία αλλά και για το ενδεχόμενο να τριτώσει το κακό μετά τα απίστευτα που χρειάστηκε να γίνουν στη Λεωφόρο για να αποκλειστούμε από το Κύπελλο.

Επ’ευκαιρία της διακοπής σκέφτηκα να παρουσιάσω μερικά συγκριτικά στατιστικά στοιχεία για τους παίκτες μας ανά θέση. Τα στατιστικά αυτά δεν θα αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τη συνολική παρουσία του κάθε παίκτη. Π.χ., ο Κωνσταντέλιας θα παρουσιαστεί ξεχωριστά σαν εξτρέμ και σαν 10άρι. Ξεκινάω λοιπόν από τη θέση του τερματοφύλακα και στα επόμενα άρθρα θα κάνω ανάλογες συγκρίσεις για τις υπόλοιπες θέσεις μία-μία, με εξαίρεση τις θέσεις 6/8 και 7/11 που θα παρουσιαστούν μαζί λόγω και της εκάστοτε ασαφούς τους διάκρισης αλλά και των συχνών εναλλαγών εν ώρα αγώνα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτυπωθούν ή να διαχωριστούν από περιστασιακές πρόσκαιρες αλλαγές, κυρίως μετά από στημένα.

ΕΑ = “Εκτεταμένες Ασσίστ” (1 EA ανά γκολ, εκάστοτε μοιρασμένη ανάμεσα σε συμπαίκτες)

Κλικάρετε στον παρακάτω πίνακα για να τον μεγεθύνετε.

Στη θέση του τερματοφύλακα δεν υπάρχει ουσιαστικός συναγωνισμός για τον Kotarski. Αν εξαιρέσουμε την πάσα στον Μούργο, ο Ž. Živković τα πήγε αρκετά καλά στους 6 αγώνες που αγωνίστηκε, όμως οι αγώνες αυτοί ήταν με υποδεέστερους αντιπάλους. Άλλωστε και το ότι Ταλιχμανίδης και Ž. Živković έχουν καλύτερο +/- ανά χρόνο συμμετοχής από τον Kotarski οφείλεται αφενός στο ότι αγωνίστηκαν λίγο, αφετέρου στο ότι αυτό έγινε σε ευκολότερους αγώνες σε σχέση με τον Kotarski.

Ο Kotarski ξεκίνησε δίνοντας μόνο 3 γκολ σε 16 tête-à-tête αντιπάλων, όμως στη συνέχεια δέχθηκε 3 συνεχόμενα γκολ από ριμπάουντ που έδωσε σε tête-à-tête με ΟΣΦΠ (0-1, 1-4) και στο Zagreb (1-0), πριν σώσει τον ΠΑΟΚ από το 3-2 με τη Dinamo Zagreb στην Τούμπα.

Στο επόμενο: Δεξιός Μπακ.

Επικοινωνία: paokstats at yahoo.com

Exit mobile version