Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Google search engine
ΑρχικήΚΑΤΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ065 Από ποιες ομάδες έχασαν βαθμούς οι Big-4 και η τελική διαφορά...

065 Από ποιες ομάδες έχασαν βαθμούς οι Big-4 και η τελική διαφορά ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Στο τέλος μόνο η σούμα είναι που μετράει και αυτή είναι πλέον γνωστή. Είναι όμως ενδιαφέρον να εξετάσουμε από ποιες ομάδες έχασε βαθμούς ο κάθε διεκδικητής του τίτλου και να διαπιστώσουμε, π.χ., αν ήταν τελικά η ΑΕΚ η καλύτερη ομάδα στα ντέρμπυ όπως μας τα είχαν ζαλίσει πριν ξεκινήσουν τα πλέυ-οφφς. Ας δούμε λοιπόν πόσους βαθμούς πήρε ο καθένας από τους λεγόμενους Big-4 εναντίον κάθε κατηγορίας αντιπάλων:

Όπως βλέπουμε παραπάνω, ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη επίδοση εναντίον των υπολοίπων Big-4 με 21 βαθμούς σε 12 αγώνες έναντι 19 της 2ης ΑΕΚ. Επίσης ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη επίδοση εναντίον των ομάδων που δεν μπήκαν στα πλέυ-οφφς με 45 βαθμούς σε 16 αγώνες (έχασε μόνο 3 στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-0 την 3η αγωνιστική) έναντι 44 του 2ου ΟΣΦΠ (έχασε 2 στο Βόλος-ΟΣΦΠ 2-2 τη 13η αγωνιστική και 2 στο Ατρόμητος-ΟΣΦΠ 0-0 τη 15η). Εκεί που ο ΠΑΟΚ είχε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των Big-4 ήταν εναντίον των 2 παραρτημάτων της ΑΕΚ, που μάλιστα πέρασαν στα πλέυ-οφφς, αποκομίζοντας μόλις 14 βαθμούς σε 8 αγώνες έναντι 22 της 1ης ΑΕΚ (έχασε μόνο 2 στο Άρης-ΑΕΚ 3-3 την 26η αγωνιστική) και 19 του 2ου ΟΣΦΠ (έχασε 3 στο Λαμία-ΟΣΦΠ 1-0 τη 16η αγωνιστική και 2 στο Άρης-ΟΣΦΠ 1-1 την 7η των πλέυ-οφφς).

Εστιάζοντας στη σύγκριση ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, παρατηρούμε πως ο ΠΑΟΚ έχασε σε σχέση με την ΑΕΚ 8 λιγότερους βαθμούς εναντίον των ομάδων που δεν μπήκαν στα πλέυ-οφφς (3 έναντι 11 της ΑΕΚ) αλλά, κατά σύμπτωση, έχασε ακριβώς 8 περισσότερους εναντίον των 2 παραρτημάτων της ΑΕΚ (10 έναντι 2 της ΑΕΚ). Έτσι, απλοποιώντας, μπορούμε να πούμε ότι ο τίτλος κρίθηκε στα 12 ντέρμπυ εναντίον των Βig-4 όπου ο ΠΑΟΚ υπερτέρησε με 6-3-3 έναντι 5-4-3 της ΑΕΚ!

Αναλυτικά, οι 2 ομάδες έχασαν τους κάτωθι βαθμούς:

Ο ΠΑΟΚ έχασε τους περισσότερους βαθμούς από τον Άρη (8), την ΑΕΚ (7), και τον ΟΣΦΠ (6), ενώ η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ (7), τον ΟΣΦΠ (5), και τον ΠΑΟ (5). Ο ΠΑΟΚ υπερτέρησε της ΑΕΚ κατά 11 βαθμούς εναντίον 4 ομάδων (ΠΑΟ, Πανσερραϊκός, Κηφισιά, Παναιτωλικός) και η ΑΕΚ του ΠΑΟΚ κατά 9 βαθμούς εναντίον 3 (ΟΣΦΠ, Άρης, Λαμία). Αν αφαιρέσουμε τα 3 παραρτήματα -τουλάχιστον στην πράξη- των 2 ομάδων (Άρης, Λαμία, Πανσερραϊκός), η καθαρή διαφορά διαμορφώνεται σε 1-7 υπέρ του ΠΑΟΚ! Δηλαδή η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει μόλις 1 επιπλέον καθαρό βαθμό από τον ΠΑΟΚ, αυτόν στους 4 αγώνες με τον ΟΣΦΠ! Κι αυτός ο βαθμός βέβαια λερώθηκε από τη διαιτησία στο ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 1-3!

Επικοινωνία: paokstats at yahoo dot com

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments