Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Google search engine
ΑρχικήΚΑΤΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ002 Τα πέναλτυ εναντίον του ΠΑΟΚ μετά τον Γλύκο

002 Τα πέναλτυ εναντίον του ΠΑΟΚ μετά τον Γλύκο

Επ’ευκαιρία αλλά και προς τιμήν της απόκρουσης του πέναλτυ από τον Kotarski με τον Άρη, έκανα μια αναδρομή στα πέναλτυ εναντίον του ΠΑΟΚ τις τελευταίες 6 χρονιές, δηλαδή μετά τον Γλύκο. Μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες παρακάτω. Αν τυχόν νομίζετε ότι μου ξέφυγε κανένα αφήστε ένα σχόλιο. Ευχαριστώ τον Μάνο Α. που εντόπισε ένα σφάλμα που είχα κάνει σε μια σχετική δημοσίευση στο FB.

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που παρατήρησα:

α) Αν εξαιρέσουμε τη διαδικασία των πέναλτυ εναντίον της Midtjylland, οι αντίπαλοί μας είχαν σκοράρει σε 17 συνεχή πέναλτυ πριν την απόκρουση του Kotarski! Υποθέτοντας μια αναμενόμενη μέση ευστοχία 75% και ανεξάρτητα γεγονότα (που σίγουρα δεν είναι, κυρίως αφού τα πέναλτυ αυτά αντιμετώπισαν μόλις 2 διαφορετικοί τερματοφύλακες toy PAOK), η πιθανότητα να συμβεί αυτό σε αυτά τα συγκεκριμένα 17 πέναλτυ ήταν γύρω στο 0.75%!

β) Όσα πέναλτυ αντιμετώπισαν ο Rey (2) και ο Ž. Živković (7), όλα έγιναν γκολ!

γ) Ο Πασχαλάκης τα πήγε λίγο καλύτερα αλλά κι αυτός ήταν κάτω του μετρίου (18 στα 22, δηλαδή το 81.8%, έγιναν γκολ). Ως μέτρο σύγκρισης, αναφέρω ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο διάστημα 2009-2023 ευστόχησαν στο 75.8% των πέναλτυ που εκτέλεσαν. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι προαποφάσιζε σε ποια γωνία θα πέσει. Πάντως και τα 4 πέναλτυ που απέκρουσε (3 στην Ευρώπη και 1 στο Βικελίδης) ήταν όλα εξαιρετικά σημαντικά!

δ) Όπως ο Kotarski, έτσι και ο Πασχαλάκης απέκρουσε το πρώτο πέναλτυ που αντιμετώπισε ως τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ! Ας ελπίσουμε ο Kotarski να έχει καλύτερα στατιστικά στη συνέχεια.

ε) Συνολικά οι τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα έσωσαν μόνο 5 από τα 32 πέναλτυ που αντιμετώπισαν (15.6%), ποσοστό πολύ χαμηλό. Ούτε 1 δε δεν πήγε κατ’ευθείαν άουτ ή στο δοκάρι!

στ) Από τα 28 πέναλτυ στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα, τα 27 ήταν για φάουλ (κάποια από αυτά κατά φαντασία των διαιτητών) σε αντιπάλους! Μοναδική εξαίρεση το χέρι του Biseswar στην Ολλανδία.

Επικοινωνία:  [email protected]

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments