Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
Google search engine
ΑρχικήΚΑΤΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ045 Τα στατιστικα του Α. Živković μέχρι την ανανέωση του συμβολαίου του

045 Τα στατιστικα του Α. Živković μέχρι την ανανέωση του συμβολαίου του

Ως γνωστόν, ο Α. Živković  (“AZ” για συντομία στη συνέχεια) ανανέωσε με τον ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2027. Από τον André στον Andrija λοιπόν!

Από τη μέρα που μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά τον 1ο αγώνα του ΠΑΟΚ για τη σαιζόν 20-21 εναντίον της Beşiktaş, ο  AZ αγωνίστηκε στους 150 από τους 165 αγώνες του ΠΑΟΚ, δηλαδή στο 90.9% αυτών!

Από τους 15 αγώνες που έχασε συνολκά ο AZ, οι 5 ήταν λόγω καρτών, οι 3 λόγω ασθένειας, οι 3 λόγω τραυματισμού, και οι 4 από επιλογή του Garcia (2) ή του Lucescu (2) για λόγους ξεκούρασης:

Παρεμπιπτόντως, η 1 από τις μόλις 3 απουσίες του AZ λόγω τραυματισμού συνδιάστηκε με την καθιέρωση του Κωνσταντέλια στην αρχική 11άδα (2022-10-30, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0).

Από τους 150 αγώνες στους οποίους αγωνίστηκε, ξεκίνησε στην αρχική 11άδα στους 127, στους 84 εκ των οποίων έβγαλε όλον τον αγώνα, ενώ μπήκε αλλαγή στους υπόλοιπους 23:

Σημειωτέον ότι ο λόγος που έχασε 2 αγώνες λόγω κόκκινων καρτών παρότι αποβλήθηκε αγωνιζόμενος μόλις 1 φορά (για το εσκεμμένο φάουλ που έκανε στη Λειβαδιά λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις του αγώνα) είναι ότι αποβλήθηκε, μαζί με τον Crespo, μετά το τέλος του τελικού του 2022 από τον αχρείο και στημένο Lahoz.

Σε χρόνο συμμετοχής ο AZ ήταν 1ος το 20-21 (με 17 λεπτά περισσότερα από τον 2ο Schwab), 2ος το 21-22 πίσω από τον Πασχαλάκη, 3ος το 22-23 πίσω από τους Kotarski και Ingason, και 2ος το 23-24 πίσω από τον Kotarski! Προφανώς δε, συνολικά στο διάστημα που ανήκει στον ΠΑΟΚ είναι 1ος μακράν από οποιονδήποτε συμπαίκτη του! Το ποσοστό του χρόνου συμμετοχής του ήταν κάθε χρονιά πάνω από 75% και συνολικά φτάνει το 77.5%:

Στο διάστημα που ανήκει στον ΠΑΟΚ, ο AZ έχει σκοράρει το 12.5% των γκολ της ομάδας:

Στη συντριπτική τους πλειονότητα (90.9%), τα γκολ του AZ μπήκαν με σουτ:

Το μοναδικό γκολ του με κεφαλιά ο AZ το έβαλε μέσα από τη μεγάλη περιοχή εναντίον των Lincoln Red Imps το Δεκέμβριο του 2021 με ασίστ του Sidcley. Από τα 30 γκολ με σουτ, τα 2/3 τα έβαλε μέσα από τη μεγάλη περιοχή:

Όσον αφόρά στις ασίστ, έχω διαβάσει ότι επισήμως έχει δήθεν 29. Στα δικά μου αρχεία έχει 27. Έχει όμως σημαντική ανάμειξη στην τελική δημιουργία, είτε με ασίστ, είτε με άλλο τρόπο, στη δημιουργία 39 γκολ του ΠΑΟΚ, έχοντας συνολικά 33.5 “εκτεταμένες ασίστ” (EA) που περιλαμβάνουν κερδισμένα φάουλ ή πέναλτυ από τα οποία μπήκε γκολ, χόκεϋ ασίστ, κλπ:

Συνολικά στον ΑΖ πήρε 189.2 λεπτά ή 1.92 πλήρη παιγνίδια για κάθε γκολ ή “εκτεταμένη ασίστ” που έδωσε. Παρατηρούμε μια μεγάκη πτώση στα στατιστικά του, και σε απόλυτα νούμερα και ανά μονάδα χρόνου, τη σαιζόν 22-23. Σε αυτήν μπορεί να έπαιξε ρόλο η μετατόπισή του αριστερά, η έμφαση σε δημιουργία από την πλευρά του Narey, καθώς και η σχετικά χαμηλή παραγωγικότητα της ομάδας. Συχνά πάντως, ο ΑΖ έχει επιδείξει εναλλασσόμενα διαστήματα υψηλής και χαμηλής παραγωγικότητας, ακόμα και μέσα στην ίδια σαιζόν. Γενικά δεν είναι ο τύπος του επιθετικού από τον οποίον είναι λογικό να περιμένει ο ΠΑΟΚ να σκοράρει συστηματικά. Αν όμως μπορέσει παρουσία του Despodov να πιάσει τη μέση παραγωγικότητά του ανά χρόνο συμμετοχής θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Μακάρι δε να πλησιάσει τις επιδόσεις της σαιζον 20-21.

Επικοινωνία: paokstats at yahoo.com

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments