Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
Google search engine
ΑρχικήΑΘΛΗΜΑΤΑΜΠΑΣΚΕΤ100 χρόνια Μικρασιατική Καταστροφή

100 χρόνια Μικρασιατική Καταστροφή

Η 14η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, όπως καθιερώθηκε με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24.9.1998.

Η 14η Σεπτεμβρίου είναι μία ημέρα μνήμης, τιμής και σεβασμού, για όλους εκείνους που δολοφονήθηκαν, αντιμετωπίστηκαν με απάνθρωπες μεθόδους, ξεριζώθηκαν από τα σπίτια και τη γη τους, αλλά και για όλους εκείνους που δεν λύγισαν, κατάφεραν να επιβιώσουν και μετέφεραν σε όλους μας, όλα όσα μαρτυρικά βίωσαν από τη συστηματική προσπάθεια εξόντωσης του Ελληνικού στοιχείου της Μικράς Ασίας.

Σήμερα, 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, οφείλουμε όλοι μας να τιμήσουμε με σεβασμό όλους αυτούς που χάθηκαν άδικα, αλλά και εκείνους που με τεράστια προσπάθεια βρήκαν τον τρόπο να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα και να την μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες γενιές.

Το σημερινό φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, δύο προσφυγικών ομάδων, το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι μία ελάχιστη τιμή για τα 100 χρόνια από την Μικρασιακή Καταστροφή.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments