Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Google search engine
ΑρχικήΑΘΛΗΜΑΤΑΜΠΑΣΚΕΤΧατζόπουλος: "Δεν τα παρατάμε ποτέ..."

Χατζόπουλος: “Δεν τα παρατάμε ποτέ…”

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco Θανάσης Χατζόπουλος μίλησε όπως πάντα με πάθος, για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα μπάσκετ, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.
Αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα των χρεών και στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και είναι πλέον στην τελική ευθεία, στην έλλειψη υπομονής την οποία διακρίνει και στα ειρωνικά σχόλια που τον ενοχλούν.
Μίλησε επίσης για το μπάτζετ της ομάδας, την στελέχωσή του ρόστερ και την μέχρι τώρα συνεργασία με τον Massimo Cencellieri και εξήγησε γιατί ο ΠΑΟΚ ζήτησε να διοργανώσει τον προκριματικό όμιλο του BCL, αλλά και συζητά για ένα σπουδαίο τουρνουά με ομάδες Ευρωλίγκα στο PAOK Sports Arena.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco Θανάσης Χατζόπουλος τόνισε: «Δεν έχω γράψει κάποιο λόγο, δεν γράφω ποτέ άλλωστε, γιατί πάντα μιλάω μέσα από την καρδιά μου. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, με διάφορα αγωνιστικά προβλήματα. Για άλλη μία χρονιά έχουμε καταφέρει ,όπως έχουμε υποσχεθεί και μειώνουμε το χρέος. Το συνολικό χρέος έχει κατέβει στα 4.070.000. Αυτό συμπεριλαμβάνει φυσικά και τις υποχρεώσεις μας προς τον κ. Σαββίδη, για τις οποίες πήρα πριν από μερικές ημέρες τη διαβεβαίωση ότι δεν είναι απαιτητές. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, μας κατεβάζει στα 2.120.000 το χρέος. Το κομμάτι του δημοσίου, για το οποίο παλεύουμε κάθε μήνα, είναι πλέον στις 825.000 και συνεχίζουμε να το αποπληρώνουμε. Μέχρι το Νοέμβριο εξοφλούνται δύο ακόμα ρυθμίσεις. Αυτό θα δώσει μία ανάσα στην εταιρία και με τους υπολογισμούς που έχουμε κάνει, τα χρήματα αυτά θα τα βάλουμε στην ομάδα, ώστε να αυξήσουμε λίγο ακόμη το μπάτζετ, να έχουμε πιο ανταγωνιστική ομάδα και να βοηθήσουμε το προπονητικό τιμ να έχει καλύτερο υλικό στα χέρια του και να κάνει καλύτερα την δουλειά του.

Δεν έχω να πω πολλά ακόμη, παρά μόνο ότι έχει χαθεί η λέξη υπομονή. Το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά αυτήν τη χρονιά, υπήρχαν αρκετά αρνητικά σχόλια, που ίσως να προέρχονται από τη μικρή μάζα που ασχολείται με τα social media, αλλά με πικραίνει η ειρωνεία και ο εξευτελισμός σε μια προσπάθεια που γίνεται για να ορθοποδήσει η ομάδα. Κάποιοι άνθρωποι που έχουν δημόσιο λόγο στα social media, δε μπαίνουν στην ουσία των πραγμάτων. Δεν κρίνουν βάσει των όσων είχαμε υποσχεθεί από την αρχή ως διοίκηση ότι θα κάνουμε και καταπιάνονται καθαρά με το αγωνιστικό κομμάτι, στο οποίο εμείς δε μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Κάνουμε όσα μπορούμε σύμφωνα με τα οικονομικά μας μεγέθη.

Σε καμία περίπτωση, δε θα υπερβούμε τα οικονομικά μας μεγέθη γιατί δε θέλουμε να ξαναδημιουργήσουμε χρέος. Όσο και να κράζουν, όσο και να ειρωνεύονται, με εμένα, δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ξανά χρέος. Θα κρατηθούν τα οικονομικά εκεί που πρέπει για να οδηγηθούμε μια μέρα στο μηδενισμό των χρεών. Ξεκινάμε την πέμπτη σεζόν στην ομάδα, δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε από το στόχο αυτό. Όποιος θέλει να ειρωνευτεί να έρθει μπροστά μου να το κάνει και όχι πίσω από το πληκτρολόγιο. Αν έχει καρύδια. Αλλά επειδή δεν έχουν, ξέρω ότι θα μείνουν εκεί πίσω από το πληκτρολόγιο και θα γράφουν. Δεν θα τα παρατήσουμε. Θα συνεχίσουμε.

Έχει έρθει ένας καινούργιος προπονητής, έχει γίνει μια καλή ομάδα, με τη δική του φιλοσοφία, έχει επιστρέψει στο τιμ ο Παντελής Μπούτσκος που εκτός από προπονητής μπάσκετ είναι και ΠΑΟΚτσής. Προσπαθούμε να είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, μία οικογένεια και θα προσπαθούμε να λύνουμε προβλήματα χωρίς υπερβολές».

Στη συνέχεια, απαντώντας ερωτήσεις ο κ.Χατζόπουλος αναφέρθηκε…

Στα χρέη που έχουν απομείνει και στη συζήτηση που έγινε με την πλευρά του κ.Σαββίδη… «Είναι διάφορα υπόλοιπα, από το άρθρο 99 ακόμη, μικροποσά. Υπάρχουν κάποια μικρά χρέη τα οποία πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τα πληρώσουμε. Δεν είναι άμεσα, αλλά πρέπει να πληρωθούν για να σβηστούν από τα βιβλία μας. Όποιος έρθει να κάνει έναν έλεγχο, αυτά μπορεί να τα δει. Με την πλευρά του κ. Σαββίδη, το μόνο που συζήτησα είναι εάν μπορεί να βρεθεί λύσει να σβηστεί το χρέος από τα βιβλία μας από τη στιγμή που δεν είναι απαιτητό. Τέσσερα χρόνια, πληρώνουμε συνεπέστατα κάθε μήνα τις δόσεις μας. Ψάξαμε την περίπτωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, τον Αύγουστο και το Νοέμβριο ξεχρεώνουμε μία μεγάλη δόση. Τον Ιανουάριο του 2025 ξεχρεώνουμε μία δόση του ΙΚΑ και το Νοέμβριο του 2025, ξεχρεώνουμε ένα μεγάλο πρόστιμο που είχε επιβληθεί για 2013-2014, ύψους 300.000 ευρώ, που ουσιαστικά είναι μία υποχρέωση 13.000 ευρώ το μήνα. Μετά το τέλος του 2025, μένουν δύο ρυθμίσεις, οι οποίες είναι συνολικά 6.000 ευρώ το μήνα, που είναι πολύ πιο διαχειρίσιμο από τα 50.000 που κάθε μήνα πληρώνουμε τώρα. Αυτές οι ρυθμίσεις είναι μέχρι το 2030, αν υπάρξουν έσοδα, δεν ξέρω αν θα είμαι κι εγώ μέχρι τότε εδώ, μπορεί να τελειώνουμε και νωρίτερα. Με τον εξωδικαστικό θα πηγαίναμε μέχρι το 2034. Προτιμήσαμε να ζοριστούμε λίγο περισσότερο για ενάμισι χρόνο ακόμη και να τελειώσουμε νωρίτερα. Ουσιαστικά δε μπορεί να μας βοηθήσει ο εξωδικαστικός, γιατί ήμασταν συνεπέστατοι».

Στα σχόλια που τον ενοχλούν…
«Για να είμαι ειλικρινής φέτος σκέφτηκα να φύγω. Γιατί δε μπορώ τον εξευτελισμό, την ειρωνεία. Δε μπορώ να είμαι εδώ 7 μέρες την εβδομάδα και ο άλλος να με ειρωνεύεται. Δεν το αντέχω, σαν άνθρωπος. Να παλέψω, να τα δώσω όλα και να με ειρωνεύονται; Έχω και μια αξιοπρέπεια. Δε βάζω τα λεφτά που έχω χάσει, βάζω την αξιοπρέπεια μου. Να πατούν στην πραγματικότητα. Όχι σε ουτοπίες. Δε λέω να μη γίνεται κριτική, αλλά όχι εξευτελισμός. Δε δέχομαι να με ξευτιλίζουν!
Ας έρθουν όσοι κοροϊδεύουν να αναλάβουν, αφού είναι καλύτεροι στη διαχείριση, είναι καλύτεροι από μένα. Ας έρθουν, να σηκωθώ να φύγω και να δουν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Έχω χάσει την προσωπική μου ζωή. Όποιος έχει καρύδια, να έρθει μπροστά μου να τον λιώσω! Την αλήθεια δεν την αντέχουν. Κάπου είχα διαβάσει ότι ο πιο μισητός άνθρωπος είναι αυτός που λέει την αλήθεια. Ας είμαι ο πιο μισητός, αλλά την αλήθεια θα την λέω…»

Στα λόγο που δεν τα παράτησε…
«Εκτός από αυτούς που σχολιάζουν και ειρωνεύονται, υπάρχει και ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων που δείχνουν τρομερή αγάπη και υποστήριξη. Αυτοί με κράτησαν, γιατί δεν θα μπορούσα να τους προδώσω».

Hatzopoulos 800 x 500 px

Στην προσπάθεια να ανέβει ακόμη περισσότερο το μπάτζετ της ομάδας…
«Φέτος είμαστε στις 600.000, από τις 500.000 που είχαμε πει. Όσο ξαλαφρώνει η ομάδα, και όσο μας παίρνει σύμφωνα με τα έσοδα θα προσπαθούμε να δυναμώνουμε την ομάδα. Δε θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα με 2 εκατομμύρια; Μαζόχας είμαι; Να θέλω να υποφέρω; Ξέρετε πόσες συναντήσεις και συσκέψεις έχουμε κάνει για παίκτες με τα μέλη του σταφ; Κάθε μέρα, προκειμένου να βρούμε τον παίκτη που μας ταιριάζει καλύτερα και στα οικονομικά μας δεδομένα.
Μακάρι να ερχόταν μια χορηγία και να μπορούσαμε να φέρναμε έναν παίκτη. Ψάχνουμε έναν βασικό παίκτη, έναν σέντερ, μακάρι να μπορούσαμε να φέρουμε τον Porter πίσω, αλλά έκλεισε στο ΝΒΑ, όπως ήταν αναμενόμενο. Εμείς αυτά που υποσχόμαστε τα κάνουμε. Υποσχεθήκαμε ότι θα τον βοηθήσουμε να επιστρέψει στο ΝΒΑ και το κάναμε. Και τη γεύση αυτή, της συνεργασίας μαζί του την είχαμε μόνο εμείς».

Στη διεκδίκηση του ομίλου των προκριματικών του BCL…
«Προσπαθούμε να διοργανώσουμε τον όμιλο για το καλό της ομάδας, αλλά και της πόλης. Να δει μία διοργάνωση, να υπάρχει μία ζωή και το μπάσκετ. Προσπαθούμε και για ένα άλλο τουρνουά, περιμένουμε την τελική έγκριση, να φέρουμε ομάδες Ευρωλίγκα, για ένα πολύ μεγάλο τουρνουά. Προσπαθούμε να καλυτερέψουμε ότι μπορούμε και δεν τα παρατάμε.

Το τουρνουά έχει να κάνει με το ότι ο Ερασιτέχνης θα πάρει κάποια χρήματα από την ενοικίαση του γηπέδου, από το διοργανωτή. Δεν έχουμε κάποια σχέση εμείς. Ο όμιλος του BCL είναι ένα κομμάτι που έχει μεγάλο κόστος, αλλά προσπαθούμε να το κάνουμε για το καλό της ομάδας. Δεν είναι εύκολο το όλο εγχείρημα. Το γήπεδο, έχει θέματα. Πρέπει να αλλάξει εντελώς ο τρόπος διαχείρισης του γηπέδου, αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι μας. Δε θα ήθελα να επεκταθώ περαιτέρω. Για το τουρνουά που προσπαθούμε να κάνουμε, μας έγινε μία πρόταση και θεωρήσαμε καλό ότι ένα τέτοιο τουρνουά θα βοηθήσει. Θα είναι φιλικά προετοιμασίας, με υψηλής δυναμικότητας ομάδες από την Ευρωλίγκα, αλλά ΠΑΟΚ είσαι, θα παλέψεις, όπως κάναμε και με τον πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης. Δεν μας άφησαν, αλλά εμείς θα παλεύουμε πάντα».

Σε επαφές που έχουν γίνει με επιχειρηματίες…
«Δε με έχει προσεγγίσει κάποιος. Μίλησα με κάποιους που είχαν πιο δυνατά πορτοφόλια από εμένα, αλλά δεν υπήρχε ενδιαφέρον για βοήθεια. Θα συνεχίσω να προσπαθώ και το μόνο που λέω, είναι ότι για να πάρετε αυτήν την ομάδα, πρέπει να φέρετε το ποσό των χρεών, να το ξεχρεώσω και μετά, με τα χρήματα που θα έχουν βάλει θα γίνουν αυτόματα μεγαλομέτοχοι».

Στην περίπτωση του τεχνικού διευθυντή…
«Για τον Τεχνικό Διευθυντή ή τον General Manager, όλα αυτά θέλουν χρήματα και το θέμα είναι αν μπορούμε να τα πληρώνουμε όλα αυτά τα χρήματα. Από φέτος είναι στο τεχνικό τιμ και ο κ.Καλύβας. Μπορείτε από μία άποψη να τον πείτε και τεχνικό διευθυντή. Τέσσερα χρόνια που είμαι στην ομάδα, δεν είδα προπονητή να αφήνει άλλον να διαλέγει παίκτες. Αυτή είναι η αλήθεια».

Untitled 800 x 500 px

Στη χορηγία της φανέλας αλλά και τις προσδοκίες που υπάρχουν για τα εισιτήρια διαρκείας… «Δεν έχουμε απάντηση ακόμα από τον κεντρικό χορηγό της προηγούμενης σεζόν. Στο κομμάτι του μάρκετινγκ έχουμε κάνει συμφωνία με μία εταιρεία που το έχει αναλάβει, προσπαθώντας να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι και να αυξήσουμε τα έσοδά μας. Όποιος τον ευλογήσει ο Θεός και αγαπάει την ομάδα και θέλει να πάρει ένα διαρκείας, ας έρθει. Δεν παρακαλάω. Είναι και ένας από τους λόγους που με ειρωνεύονται, είναι ότι «ζητιανεύω». Θα αφήσω στον κόσμο που αγαπάει την ομάδα, να κρίνει εάν θέλει αν έρθει να στηρίξει. Δε μπορούμε να τα θέλουμε όλα τζάμπα. Δεν γίνεται να θέλουμε και μπάτζετ μεγάλο και να μην πληρώσουμε εισιτήρια. Αν δείτε τις τιμές των εισιτηρίων στις ομάδες των Αθηνών, θα τρομάξετε. Εδώ τα θέλουμε όλα και τα θέλουμε τζάμπα. Αυτό το πράγμα, δε μπορεί να γίνει».

Στην πρόταση περί salary cup στο πρωτάθλημα της Basket League…
«Αυτή η πρόταση έγινε από μένα πριν από χρόνια. Τότε σφύριζαν όλοι αδιάφορα. Λογικό είναι να μην υπάρχει ενδιαφέρον όταν δύο ομάδες έχουν τέτοια τεράστια διαφορά δυναμικότητες. Για τους υπόλοιπους ποιο το νόημα; Στην ουσία, ο πρωταθλητής κρίνεται στην 3η θέση. Αυτήν την πρόταση που είχε γίνει τότε από μένα, τώρα έπεσαν υπογραφές και θα συζητηθεί στις 23 Ιουλίου στη ΓΣ του ΕΣΑΚΕ. Είμαι σύμφωνος, πρέπει να μπει ένα ανώτατο όριο, γιατί έτσι θα αλλάξουν και τα δεδομένα. Δεν είναι παράλογο και θα μας κάνει όλους μας, να ανέβουμε όσο μπορούμε και να διεκδικήσουμε. Είναι στη σωστή κατεύθυνση. Από όσο άκουσα, οι δύο «μεγάλοι», σήκωσαν επανάσταση, ότι θα φύγουν από την κεντρική διαχείριση… Λογικό είναι. Όταν κάποιος πάει να σου πάρει ένα κομμάτι από την πίτα, αντιδράς. Πέρσι αυξήθηκε το μίνιμουμ μπάτζετ, οπότε κι αυτοί που δεν μπορούσαν αναγκάστηκαν να αυξήσουν το μπάτζετ. Όταν ο Ολυμπιακός έπαιζε στην Α2, άλλη ομάδα δεν είχε στην Ευρωλίγκα;»

Στο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής ομάδας, που την ερχόμενη Τρίτη (16/7) αναμένεται να αντιμετωπίσει το Πουέρτο Ρίκο στο PAOK Sports Arena…
«Είναι κάτι που το μάθαμε μόλις χθες, το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη, οπότε δεν είχαμε άλλη εμπλοκή και δεν έχω να πω πολλά. Δεν έχουμε τίποτα με την Εθνική και χαρά μας που θα γίνει ο αγώνας εδώ, στη Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά στο γήπεδο μας».

Ο Θανάσης Χατζόπουλος προανήγγειλε μία συνάντηση τις επόμενες ημέρες με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, ενώ αναφερόμενος στη μέχρι τώρα συνεργασία με τον Massimo Cancellieri, τόνισε: «Είναι ένας απαιτητικός άνθρωπος. Έχει τη δική του φιλοσοφία. Πιστεύω ότι θα δούμε αρκετά σουτ, από όσο καταλαβαίνω. Λιγότεροι παίκτες στο rotation από ό,τι συνήθως. Θα έχουμε μια δυνατή περιφέρεια, τώρα ψάχνουμε το βασικό μας σέντερ».

 

Ακολουθήστε τους Internet PAOK Fans στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/InternetPAOKFans

Twitter: https://twitter.com/www_paok_gr

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/internet-paok-fans-601b24248

Instagram: https://www.instagram.com/internetpaokfans

#paok #paokfans #παοκ #thessaloniki

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments