Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ «Είμαστε υπερήφανοι που ο ΠΑΟΚ είναι πάλι φερέγγυος, αλλά στον πόλεμο πρέπει να πάμε όλοι μαζί»

«Είμαστε υπερήφανοι που ο ΠΑΟΚ είναι πάλι φερέγγυος, αλλά στον πόλεμο πρέπει να πάμε όλοι μαζί»

0
«Είμαστε υπερήφανοι που ο ΠΑΟΚ είναι πάλι φερέγγυος, αλλά στον πόλεμο πρέπει να πάμε όλοι μαζί»

Ήταν η καθιερωμένη, ετήσια συνέντευξη Τύπου και μέσα από όλα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco Θανάσης Χατζόπουλος, έγινε απόλυτα κατανοητή η προσπάθεια εξυγίανσης η οποία συνεχίζεται και μαζί όλα όσα αφορούν την ομάδα! Αναφέρθηκαν οι στόχοι που υπάρχουν για τη νέα σεζόν μαζί με την επιθυμία για μία επιτυχημένη χρονιά, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη μέσω των εισιτηρίων διαρκείας και πραγματοποιήθηκε μία πρώτη ανάλυση των κινήσεων για το ρόστερ της νέας ομάδας.

Η συνέντευξη Τύπου έβγαλε και είδηση, με την αναγγελία της συμφωνίας με τον μεγάλο χορηγό Αντώνη Τσαλόπουλο, που θα είναι και την επόμενη σεζόν δίπλα μας.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco Θανάσης Χατζόπουλος, στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε: «Άλλη μία χρονιά, η τρίτη χρονιά της διοίκησης μας που τελείωσε. Από άποψη βαθμολογικής θέσης, ήταν η καλύτερη που έκανε η ομάδα. Στην αρχή υπήρχε μεγάλη αμφισβήτηση για τις ικανότητες αυτής της ομάδας. Είχε δημιουργηθεί μια ομάδα με νέα παιδιά, ικανά και αθλητικά, η οποία πάλεψε σε όλες τις διοργανώσεις που πήρε μέρος και στο τέλος μας έκαναν περήφανους γι’ αυτό που κατάφεραν. Όλος ο οργανισμός έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Εγώ προσωπικά τους ευγνώμων. Περάσαμε δύσκολες μέρες, δύσκολους μήνες με τρομερή αμφιβολία επιβίωσης, αλλά τα καταφέραμε και βγάλαμε τη χρονιά. Από εδώ και πέρα, ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Καταφέραμε μέσα σε αυτή τη χρονιά να ξεχρεώσουμε τρεις από τις επτά ρυθμίσεις στην εφορία και μία από τις τρεις που είχαμε στο ΙΚΑ. Αυτό μας δίνει κουράγιο στο να συνεχίσουμε την εξυγίανση και τη διαγραφή των χρεών, βήμα βήμα και μήνα με το μήνα. Φέτος, ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς με τα εισιτήρια διαρκείας. Υπήρχε ένας ενθουσιασμός στον κόσμο και ζήτηση για τα διαρκείας από νωρίς. Για αυτό και τα ξεκινήσαμε νωρίς. Έχουμε περάσει ήδη τα 300. Σε αντίστοιχη περίοδο με πέρσι, είναι ίσως και διπλάσιος αριθμός. Υπάρχει η ανανέωση για τους περσινούς κατόχους, μέχρι τις 21/7, οπότε όποιος θέλει να κρατήσει την θέση του καλό είναι να έρθει για να την ανανεώσει.

Έχουμε ξεκινήσει το χτίσιμο μιας καινούργιας ομάδας. Δυστυχώς, ίσως να είναι η μοίρα του ΠΑΟΚ να παίρνει καλούς παίκτες, νέους να τους εξελίσσει και να παίρνουν καλύτερα συμβόλαια. Υπάρχει η τεχνογνωσία στην ομάδα και μπορούμε να βρούμε και να δημιουργήσουμε και πάλι ένα ανταγωνιστικό σύνολο που του χρόνου θα μας δώσει αντίστοιχες χαρές ή και καλύτερες».

Στη συνέχεια και απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ, ο κ.Χατζόπουλος αναφέρθηκε…

Στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η προσπάθεια εξυγίανσης και στο χρονοδιάγραμμα της οριστικής αποπληρωμής των χρεών: «Αυτήν τη στιγμή, το δημόσιο που μας μένει είναι περίπου στο 1.300.000 ευρώ. Ο στόχος μας είναι να βρούμε τα έσοδα με τα οποία θα μπορούσαμε να ξοφλήσουμε νωρίτερα της μακροχρόνιες ρυθμίσεις. Αυτό θα ήταν ευχής έργον. Με τα έσοδα που είχαμε πέρσι, καταφέραμε να πληρώνουμε τις ρυθμίσεις κάθε μήνα, αλλά και την ομάδα μας, ώστε να μη δημιουργούμε νέα χρέη. Σε παλιούς προμηθευτές είναι άλλες 500.000 ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται καθαρά από τα έσοδα. Αν μπορούσαμε να έχουμε 4.500-5.000 διαρκείας και ότι περίσσευε να το βάζουμε στα παλιά θα ήταν πιο σύντομο το χρονοδιάγραμμα. Αυτόν το μήνα θα πληρώσουμε την 35η δόση, από τις 120. Αν βρεθούν χρήματα, είναι χαρά μου να πάμε στην Εφορία, να πάμε να τα δώσουμε, να την κλείσουμε τη ρύθμιση. Τα έσοδα δυστυχώς τέτοια που πρέπει να μπορούμε να πληρώνουμε την ομάδα, συν τις «ενέσεις» που κάνω εγώ κάθε χρόνο για να βγαίνει η ομάδα και να είναι πληρωμένη».

Στις πηγές των εσόδων, πόσο μπορούν να επηρεάσουν το ρόστερ της ομάδας και σε αυτά που αναμένονται από τα εισιτήρια διαρκείας: «Τα έσοδα σε γενικές γραμμές, χωρίζονται σε χορηγίες, στα εισιτήρια, στα έσοδα των τηλεοπτικών και το πολύ σημαντικό έσοδο από τη φορολογία του στοιχήματος. Κυρίως αυτά είναι τα νούμερα τα οποία κινούν την ομάδα. Όσο καλύτερα μπορούμε να πάμε σε αυτά, τόσο καλύτερα θα είναι όλα για την ομάδα. Καταλαβαίνω ότι πρόπερσι η αγωνιστική μας θέση δεν ήταν καλή. Πέρσι, η ομάδα με αυτό που έδειξε, αξίζει τη στήριξη του κόσμου, που βλέπει την προσπάθεια της διοίκησης. Τα διαρκείας μας βοηθούν πολύ, γιατί ο κόσμος μπορεί να δει τα ματς της ομάδας, με μία πολύ χαμηλή τιμή, που δε νομίζω ότι υπάρχει στην Ευρώπη. Στα αδέρφια μας της Παρτιζάν για παράδειγμα, είχαν 10.700 διαρκείας και περίπου 18.000 εισιτήρια ανά αγώνα. Εμείς δεν έχουμε τέτοια χωρητικότητα, αλλά αν είχαμε 5.000, θα ήταν σημαντικό για την προσπάθειά μας. Το διαρκείας στην αρχή της σεζόν, σου δίνει τη ρευστότητα να ξεκινήσεις της χρονιά. Το καλοκαίρι είναι δύσκολο από έσοδα, αλλά τα έξοδα τρέχουν για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν. Τα διαρκείας έρχονται να βοηθήσουν να ξεκινήσουμε τη χρονιά. Είναι σημαντικό να έχουμε μία ρευστότητα από την αρχή της χρονιάς. Αυτήν την εβδομάδα, βγάλαμε και τη δεύτερη εγγυητική των 40.000 ευρώ, με τα χρήματα αυτά να πρέπει να είναι δεσμευμένα μέχρι τέλη Απριλίου. Αυτοί είναι οι κανονισμοί, με αυτούς πρέπει να παίξουμε. Αν δεν είσαι συνεπής και χρωστάς, δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να ξεγελάσεις κάποιον. Αν δεν πληρώσεις έχεις τελειώσει και πρέπει να τηρείς όλους τους κανονισμούς, γιατί αν δεν το κάνεις μπορεί να κινδυνεύσεις, με ανάκληση δελτίων.

Ένα μεγάλο πράγμα που έχει πετύχει η διοίκηση μας, είναι η συνέπεια στο οικονομικό κομμάτι και το ξέρουν όλοι πλέον, ότι ο ΠΑΟΚ πληρώνει και είναι φερέγγυα ομάδα. Αυτή νομίζω ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της διοίκησής μας».

Σε αυτά που μπορεί και πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πείσει και αυτούς που έχουν μείνει στα μεγαλεία του παρελθόντος: «Από την πρώτη μέρα που μπήκα, το όραμα ήταν ένα. Να ξεχρεώσει πρώτα αυτή η ομάδα. Διαβάζω πολλούς που λένε ότι είναι πολλά χρόνια που ακούμε για την εξυγίανση και βαρεθήκαμε. Το να κάνεις πραγματικά εξυγίανση, με τα σημερινά δεδομένα και όχι με αυτά που ίσχυσαν τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, δεν είναι το ίδιο. Οι σημερινές εποχές είναι πολύ πιο δύσκολες και το καταλαβαίνει ο καθένας στο σπίτι του. Από το πώς επιβιώνει ο καθένας στη σημερινή εποχή. Οι διάφορες εταιρείες, με τον ίδιο τρόπο ζορίζονται να επιβιώσουν και το ίδιο ισχύει και για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Σε αυτούς που θυμούνται τη δεκαετία του ’90 και λένε εγώ μεγάλωσα τότε, θα τους απαντήσω ότι κι εγώ μεγάλωσα τότε κι εγώ θυμάμαι τις χρυσές εποχές, αλλά σήμερα είμαι εδώ με τα σημερινά δεδομένα για να παλέψω και να σώσω την ομάδα μου. Είμαι εδώ στον πόλεμο κάθε μέρα! Δεν κάθομαι σε ένα πληκτρολόγιο να κρίνω και να με βοηθάω. Αν δεν θέλουνε, αν δεν τους αρέσει, να μην ασχολούνται. Κουράστηκα να ακούω μ@λ@κίες! Βγαίνω έξω από τα ρούχα μου με ορισμένους γελοίους τύπους, που μόνο ξέρουν να κράζουν!»

MAK 6613

Στο γεγονός ότι η δική του διοίκηση έχει αναλάβει χρέη προηγούμενων διοικήσεων: «Η δυσκολία είναι γνωστή εδώ και 3 χρόνια. Υπήρχαν αυτά τα χρέη που αναλάβαμε. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον, όχι να μένουμε στο παρελθόν. Αν θέλουμε αυτή η ομάδα να πάει μπροστά, μπορεί να μην γίνει με εμάς, εάν κάποιος νομίζει ότι είναι πιο ικανός, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, αλλά δε βλέπω κανέναν να χώνει το χέρι στη τσέπη και να έρχεται. Δεν μιλάω για τον πολύ κόσμο, αλλά για τους επιφανείς ΠΑΟΚτσήδες. Μπήκαμε να παλέψουμε. Δε με ενδιαφέρει από πότε δημιουργήθηκαν τα χρέη. Να πάμε 20 χρόνια πριν; Υπάρχει κανένα νόημα; Για μένα το νόημα είναι στο μέλλον. Να δούμε πως θα ξεμπερδέψουμε και αυτό το μαγαζί-γωνία, να έρθει ένας επενδυτής που θα το πάει στο επόμενο βήμα και να πάμε στις μέρες της δόξας που όλοι ονειρευόμαστε. Εγώ το έχω πει, δε μπορώ να το κάνω. Είμαι μέχρι ένα σημείο. Παλεύω να ξεχρεώσει η ομάδα και θα το κάνω, όσο πικραμένος κι αν είμαι από ορισμένους. Έχουν έρθει στιγμές που έχω σκεφτεί να τα τινάξω στον αέρα και να σηκωθώ να φύγω. Θα κάτσω όμως να παλέψω μέχρι το τέλος. Ή θα πέσω ή θα τελειώσει το χρέος. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Και εγώ δεν πέφτω! Είμαι λίγο βαρύς και στέκομαι καλά».

Στο που βρίσκεται το θέμα του πιστοποιητικού συμμετοχής: «Δεν έχουμε διακανονισμούς. Θα τα τακτοποιήσουμε όλα, περιμένουμε να έρθει η τελευταία δόση των τηλεοπτικών από την ΕΡΤ που μας δουλεύει και δε μας δίνει τα χρήματα από τη δόση του Μαΐου. Εγώ δυστυχώς είμαι ωμός, τα λέω τα πράγματα όπως είναι. Δε γεννήθηκα πολιτικός, ούτε θα γίνω ποτέ. Η πραγματικότητα είναι αυτή, μόλις πάρουμε τη δόση του τηλεοπτικού, είναι ξοφλημένοι άπαντες. Αυτή είναι η πολιτική μας, όλοι να πληρώνονται».

Στο αγωνιστικό και τις κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα: «Δεν κρατήσαμε απλώς για την επόμενη χρονιά, ανανεώσαμε για τα δύο επόμενα χρόνια με το κόουτς Τακιανό. Υπάρχει ανθρωποφαγία στην Ελλάδα, αλλά είναι καλό να έχει ένας προπονητής ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να δείξει έργο. Ξεκινήσαμε από το Νο1 που είναι ο προπονητής και μετά πήγαμε στη στελέχωση του ρόστερ. Αυτήν τη στιγμή, θεωρώ ότι έχουμε κλείσει στο «4» με τον Μαργαρίτη και τον Gilmore. Στον «άσο» επίσης με Fridriksson και τον Τσιακμά που ανανέωσε. Έχουμε τον Τσαϊρέλη που είναι καταπληκτικό παιδί και πολύ καλός παίκτης. Έχουμε κλείσει έναν παίκτη στο «3», θέλουμε και «2», θέλουμε και «5». Προχωράμε, ψάχνουμε, ειδικά το «5» έχει γίνει πολύ δύσκολο στα λεφτά που δίνουμε εμείς να βρεις κάτι που να σου κάνει τη δουλειά όπως την θέλεις. Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε μεγαλύτερα συμβόλαια, θα γινόταν πιο εύκολη η δουλειά μας. Από τη στιγμή που υπάρχει η οικονομική στενότητα, αναγκαστικά, θέλει ψάξιμο.

Ήμασταν τυχεροί που έκλεισαν οι δύο παίκτες μέσα στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Τον Fridriksson τον ζήσαμε πέρσι, μας έκανε να υποφέρουμε με τη Rytas. Έχει πολύ ταλέντο. Ο Flatten είναι ένα παιδί με τρομερά ποσοστά στα τρίποντα, στο 50%. Δεν είναι μόνο το σουτ του, είναι πολύ αθλητικός. Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Θα λέω πάντα ότι η αλήθεια είναι μέσα στο γήπεδο και πως θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Πρόπερσι, είχαμε πολύ καλούς παίκτες, αλλά δεν είχαν γίνει ομάδα. Πέρσι, με πιο άπειρους παίκτες, έγινε ομάδα και πήγε πολύ καλά. Το ίδιο ευελπιστούμε και φέτος. Εμείς θα είμαστε κοντά τους, σε ό,τι χρειάζονται και να τους βοηθήσουμε να έχουν καλό κλίμα».

Στο πως θα είναι ικανοποιημένος στο τέλος της νέας σεζόν: «Όλες οι ομάδες επενδύουν. Εμείς πάμε πάλι με χαμηλό μπάτζετ, οπότε ο στόχος είναι να είμαστε στα πλέι οφ, στην πρώτη εξάδα. Θα φανεί αν μπορεί να προκύψει κάτι καλύτερο. Είναι νωρίς ακόμα, δεν έχουμε δημιουργήσει το ρόστερ μας. Μερικές φορές, τρώγοντας έρχεται και η όρεξη. Η είσοδος στην εξάδα, για τα οικονομικά μας δεδομένα είναι εφικτός στόχος. Στην Ευρώπη θέλουμε να περάσουμε στο Top 16. Δύο χρόνια το παλέψαμε, δεν τα καταφέραμε, θα με έκανε χαρούμενο να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Στα διαρκείας, αν δε μπορούμε να έχουμε 5.000, τι να συζητάω; Πρέπει να είμαστε, τα διπλάσια-τριπλάσια από τα περσινά, ρεαλιστικά, αν θέλουμε να βλέπουμε εξέλιξη και να μην παλεύουμε πολλές φορές εδώ, τρεις κι ο κούκος. Είναι αμαρτία και για τα παιδιά που παλεύουν σε κάθε αγώνα. Οι παίκτες συζητούν, ξέρουν τη δυναμική που υπάρχει. Πρέπει να παλέψουμε να επιστρέψει ο κόσμος. Πέρσι ήταν μία χρονιά που ο κόσμος πρέπει να είναι ικανοποιημένος για τα δικά μας οικονομικά δεδομένα. Πέρσι βάλαμε από κάτω ομάδες με τριπλάσια μπάτζετ. Μακάρι να ήμασταν εμείς που θα είχαμε αυτό το τριπλάσιο μπάτζετ».

Στο θέμα των χορηγιών, των εσόδων και του χορηγού φανέλας: «Προχθές, το μεγάλο μου στήριγμα, ο κ. Τσαλόπουλος ανανέωσε με μεγαλύτερο ποσό από την προηγούμενη χρονιά. Συζητάμε για τη χορηγία της φανέλας, είμαστε σε καλό δρόμο. Παλεύουμε όλοι για να φέρουμε παραπάνω έσοδα από ό,τι πέρσι, στο κομμάτι των χορηγιών».

Στους 10.000 μετόχους που προέκυψαν από τις δύο : «Στην πρώτη ΑΜΚ, υπήρχε ένας ενθουσιασμός. Οι ΠΑΟΚτσήδες, είμαστε του ενθουσιασμού. Στη δεύτερη, που ήταν κακή χρονιά αγωνιστικά, τα πράγματα έμειναν στάσιμα και φάνηκε στη δεύτερη ΑΜΚ. Υπάρχουν μέτοχοι, οπαδοί της ομάδας, όπως κι εμείς είμαστε οπαδοί και ίσως περιμένουν την αγωνιστική επιτυχία για να ξαναέρθουν κοντά στην ομάδα».

Στο αν σκέφτεται μία εκδήλωση, όπως έγινε πέρσι προς τιμή του Μπάνε Πρέλεβιτς: «Θα το δούμε στη διάρκεια της χρονιάς. Σκέψεις υπάρχουν, αλλά θα το δούμε αν αυτά που σκεφτόμαστε, μπορούν να γίνουν πραγματικότητα».

Σε αυτά για τα οποία είναι ικανοποιημένος και σε αυτά για τα οποία μετάνιωσε αυτήν την τριετία: «Την τριετία που είμαστε διοίκηση μόνο στην Εφορία, έχουμε πληρώσει πάνω από 2.000.000 ευρώ. Στο ΙΚΑ 312.000. Μιλάμε για ένα σύνολο κοντά στα 7.000.000 ευρώ μαζί με όσα έχουμε πληρώσει για την ομάδα. Καταλαβαίνετε για τι αγώνα μιλάμε για να βγουν αυτά τα λεφτά.

Για το ένα πράγμα που θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα φερέγγυο σωματείο και μία από τις πιο νοικοκυρεμένες ομάδες. Έχουμε καταθέσει φακέλους για την προαδειοδότηση του ΕΣΑΚΕ και στην ΕΕΑ. Έχουμε βγάλει και τη δεύτερη εγγυητική πολύ πριν τις ημερομηνίες λήξης. Αυτό δείχνει κάτι.

Αποτυχία, ήταν η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, πρόπερσι. Δε μπόρεσε να γίνει ομάδα. Η χημεία είναι δύσκολο πράγμα. Κοιτάμε πάντα να βρούμε παιδιά που να μην έχουμε εξωγηπεδικά ζητήματα, να είναι όσο το δυνατόν καλύτεροι επαγγελματίες.

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώσει, ήταν πέρσι που δεν πούλησα τον Hands. Έκανα μεγάλη «κοτσάνα»! Έπρεπε να τον πουλήσω και να μην ακούσω τις φωνές που μου έλεγαν να μη χαλάσω την ομάδα. Επαγγελματίες παράγοντες δεν είμαστε. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο της ομάδας. Πολλοί μας λένε ότι κλαψουρίζουμε. Δεν παραπονιόμαστε, ούτε ελεημοσύνη ζητάμε. Αυτό που ζητάμε, είναι να πηγαίνουμε όλοι μαζί στον πόλεμο! Στο τέρας των χρεών, είπαμε να είμαστε όλοι μαζί οι ΠΑΟΚτσήδες. Αν δε συμφωνούν οι συνοπαδοί μας, εγώ πάω πάσο».

Στο θέμα των ακαδημιών: «Το θέμα των Ακαδημιών με έχει πικράνει. Δύο συνεχόμενες φορές έχουμε προσπαθήσει να βγάλουμε παιδιά στην ομάδα και τις δύο, τους πήραν οι μάνατζερ και τους πήγαν στην Αμερική. Πλήρωνα το σπίτι τους, για να τα φερθώ όσο πιο καλά μπορούσα, να νιώθουν οικεία, να μη φοβούνται ότι ήρθαν σε μια άλλη πόλη. Να έχουν μια άνεση και θα γυρίσουν σπίτι τους. Βλέπω 14χρονα και 15χρονα παιδιά να έχουν μάνατζερ και αυτό με ξεπερνάει. Δεν υπάρχει πλέον το συναίσθημα. Δουλεύεις ένα παιδί, το βοηθάς, το εξελίσσεις και κάνεις ένα πλάνο. Ο Ρούμογλου πέρσι μας παράτησε τελευταία στιγμή, με το δικό του σκεπτικό. Ο προπονητής είχε την εντολή από μένα να είναι το παιδί αυτό στη 12άδα. Είναι πραγματικά κρίμα, γιατί χρειαζόμαστε Έλληνες παίκτες. Φουσκώνουν τόσο πολύ τα μυαλά των νεαρών παικτών και αυτό για μένα, είναι τραγικό λάθος. Στο τέλος θα φτάσουμε να μην έχουμε ούτε Εθνική ομάδα».

Στο δάνειο του Ιβάν Σαββίδη και αν υπάρχει κάποια εξέλιξη: «Είναι «παγωμένο». Όταν φτάσουμε να είναι πολύ σημαντικό, θα έρθουμε σε επικοινωνία να το λύσουμε».

Ακολουθήστε τους Internet PAOK Fans στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/InternetPAOKFans

Twitter: https://twitter.com/www_paok_gr

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/internet-paok-fans-601b24248

Instagram: https://www.instagram.com/internetpaokfans

#paok #paokfans #παοκ #thessaloniki