Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τακιανός: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά»

Τακιανός: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά»

0
Τακιανός: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά»

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την πολύ σημαντική νίκη του ΠΑΟΚ mateco, αλλά και την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις, εξέφρασε ο κόουτς Φώτης Τακιανός. Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels, ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την υπερπροσπάθεια, αλλά στο ξεκίνημά του των δηλώσεών του αναφέρθηκε σε ένα διαφορετικό θέμα, εκφράζοντας την θλίψη και τα συλλυπητήριά του για το θάνατο ενός καλού του φίλου, και ανθρώπους με σημαντική παρουσία και προσφορά στο χώρο ρου μπάσκετ, του Δονάτου Γκορέζη.

«Μετά τη λήξη του παιχνιδιού πληροφορήθηκα ότι ένας φίλος και άνθρωπος του μπάσκετ δεν είναι πια μαζί μας. Ο Δονάτος Γκορέζης, φίλος πολλών χρόνων. Χρειαστήκαμε την βοήθεια του πολλές φορές και εκείνος ήταν δίπλα μας. Να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου και εύχομαι καλή δύναμη στους δικούς του. Για εμάς θα είναι πάντα ο Τζόνι που στάθηκε δίπλα μας σε όλα, πάντα έτοιμος να βοηθήσει. Τα παιχνίδια έρχονται και φεύγουν όπως και οι νίκες. Αυτό που μένει τελικά είναι αυτό που διαγράφεις με τον χαρακτήρα σου. Όταν λέμε ¨η υγεία πάνω από όλα¨ πρέπει να το εννοούμε γιατί πολλές φορές τα γυαλιά της ματαιοδοξίας μας δεν μας αφήνουν να το δούμε», είπε εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά ο Φώτης Τακιανός και συνέχισε… «Ξέραμε ότι παίζαμε με μια ποιοτική ομάδα η οποία έχει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, παίζοντας κυρίως ελεύθερο μπάσκετ. Ξέραμε ότι αν τους αφήσουμε να μπουν στο ρυθμό τους, θα γίνονταν επικίνδυνοι. Είχαμε την απώλεια του Harrison με ένα πρόβλημα στην μέση το οποίο έπρεπε να διαχειριστούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε τον τρόπο που θα έπρεπε εξαρχής να παίζουμε. Λόγω έλλειψης ενέργειας και κόπωσης, η ομάδα δεν μπήκε όπως θα έπρεπε από το ξεκίνημα. Έχει να κάνει με το ότι δεν βρίσκουμε ενέργεια στην άδεια δεξαμενή που έχουμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε ως μία υψηλού επιπέδου ομάδα με μπασκετική αντίληψη. Δεν πανικοβληθήκαμε, αλλά αντιθέτως γίναμε πιο επιθετικοί μέσω από την άμυνα μας. Η καλή μας αμυντική απόδοση μας έδωσε την ευκαιρία να κερδίσουμε αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Με συνεχόμενες καλές άμυνες, με εκτέλεση από πολύ καλή οργάνωση και σωστές αποφάσεις μπορέσαμε να υπερκαλύψουμε τη διαφορά και να φτάσουμε σε μια νίκη που μας δίνει το δικαίωμα να πλασαριστούμε σε μια καλή θέση και να θέσουμε υποψηφιότητα για το Κύπελλο. Συμπεριλαμβανομένων όλων αυτών και με την πρώτη θέση στον όμιλο του Basketball Champions League, δίνουμε χαρά σε όλο τον οργανισμό και στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Έχουμε περισσότερη δύναμη και αυτοπεποίθηση για να ανοίξουμε τον πολύ δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας».

Στην συνέχεια μίλησε για τον Fridriksson, λέγοντας χαρακτηριστικά… «Μετά το πολύ καλό του ξεκίνημα, στο παιχνίδι με το Περιστέρι τραυματίστηκε και έπαιξε με ένεση. Δεν ήταν αυτός που θα ήθελε, όπως και εμείς πιστεύαμε το ίδιο. Το παιχνίδι του βασίζεται στην ταχύτητα και στην αλλαγή κατευθύνσεων, οπότε αυτό που είχε στους ραχιαίους τον έκανε να μην έχει την επιθυμητή απόδοση. Όπως και στο παιχνίδι με το Μαρούσι, τον εμπιστευτήκαμε και του δώσαμε τα κλειδιά της θέσης και από την στιγμή που καταλάβαμε ότι ήταν σε καλό ρυθμό, δεν του τον πήραμε. Ήταν ένας παράγοντας αλλά όχι ο μοναδικός».

Σχετικά με την κατάσταση του Harrison: «Δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα αλλά νομίζω πως δεν είναι κάτι απλό. Ο Harrison και ο Fridriksson έκαναν ενέσεις για να παίξουν. Ο Μαργαρίτης έπαιξε χωρίς προπόνηση. Είχε κάνει ένεση στο προηγούμενο παιχνίδι και ήταν και σήμερα ελλιπής όπως είδατε. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Είναι πρωτόγνωρο ξένοι αθλητές να δείχνουν τέτοιο χαρακτήρα».

Αναφορικά με το τι βοήθησε στην ανατροπή που έκανε ο ΠΑΟΚ, είπε: «Χαμηλώσαμε το σχήμα γιατί διακρίναμε ότι κάτι έπρεπε να κάνουμε στην εικόνα που βλέπαμε, έτσι ώστε να ανατραπεί. Έτσι πιέσαμε ψηλά, δημιουργήσαμε μία τακτική με αλλαγές στην άμυνα. Ήταν ένα κομμάτι η αλλαγή της αμυντικής τακτικής αλλά ουσιαστικά ήταν η ορμή των παικτών. Όταν διέκριναν ότι είμαστε σε δυσκολία, έπαιξαν με περισσότερες επαφές».

Σχετικά με το ότι ήταν ένα παιχνίδι που πανηγύρισε περισσότερο από όλα: «Η δουλειά του προπονητή, δεν είναι μόνο να κοουτσάρει, αλλά να προσπαθεί να δείχνει εμπιστοσύνη ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά στους παίκτες. Σήμερα θεώρησα ότι έπρεπε να μπω λίγο πιο ενεργά σε αυτό το ρόλο προκειμένου να αφυπνιστεί η ομάδα».

Τέλος, για τη ¨δεξαμενή ενέργειας¨ που πρέπει να γεμίσει αλλά και σχετικά με την συμμετοχή του Αρσενόπουλου στους αγώνες… «Η δεξαμενή δεν γεμίζει με μαγικό τρόπο. Πρέπει να βρεθούν παράλληλες λύσεις. Η μία είναι να είμαστε όλοι μαζί, πράγμα που έχει να γίνει εδώ και καιρό λόγω τραυματισμών. Να γίνεται το rotation όπως πρέπει και όχι από ανάγκη. Όσον αφορά τον Αρσενόπουλο, έρχεται από ένα σοβαρό τραυματισμό που μέχρι πριν τέσσερις ημέρες είχε ακόμα ενοχλήσεις. Μπορεί να μην φαίνεται αλλά τον εμπιστεύομαι πολύ και στο τέλος της χρονιάς, θα έχουμε κάτι πολύ καλό να πούμε για έναν ταλαντούχο παίκτη».

Από την πλευρά του, ο Curro Segura προπονητής του Κολοσσού Ρόδου δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την νίκη και στους παίκτες μου για την προσπάθεια. Δεν είμαι ευχαριστημένος για το αποτέλεσμα αλλά για την προσπάθεια που κάναμε. Τρέξαμε το παιχνίδι και ήμασταν μπροστά για παραπάνω από τριάντα λεπτά. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε τα κενά που είχαμε στο παιχνίδι με πολλή προσπάθεια και καλή νοοτροπία. Στην πορεία κάναμε πολλά λάθη, χάσαμε την ενέργεια μας και ο ΠΑΟΚ περίμενε ότι θα γινόταν αυτό. Το εκμεταλλεύτηκε και κέρδισε δίκαια. Εμείς δουλέψαμε πάνω στις δικές μας ικανότητες και όχι πάνω στις αδυναμίες του ΠΑΟΚ. Τις τελευταίες δύο ημέρες, γνωρίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ στηρίζεται στο iso παιχνίδι στα κρίσιμα σημεία, εστιάσαμε σε αυτό. Ήμασταν πολύ μπροστά αλλά όταν ο αντίπαλος μας έφτασε, είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση και έτσι μας προσπέρασε. Θέλω να πω επίσης ότι όπως και σε κάθε άλλο παιχνίδι, έτσι και σήμερα έχουμε τις μισές βολές από τον αντίπαλο μας. Δε μπορούμε να το ελέγξουμε εμείς αυτό. Δεν παραπονιόμαστε απλώς είναι ένα γεγονός που το βλέπουμε σε κάθε παιχνίδι».

Σε σχετική ερώτηση για την κατάσταση του Perrantes: «Δεν ξέρουμε πολλά ακόμα. Ελπίζω αύριο να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Δεν είναι μόνο εκείνος, όλοι είναι χρήσιμοι. Ήταν και ο Κολοβέρος που χτύπησε».

Ακολουθήστε τους Internet PAOK Fans στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/InternetPAOKFans

Twitter: https://twitter.com/www_paok_gr

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/internet-paok-fans-601b24248

Instagram: https://www.instagram.com/internetpaokfans

#paok #paokfans #παοκ #thessaloniki