Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
Google search engine
ΑρχικήΑΘΛΗΜΑΤΑΜΠΑΣΚΕΤΤακιανός: "Είμαστε αισιόδοξοι και θα δώσουμε το 100% για να πετύχουμε"

Τακιανός: “Είμαστε αισιόδοξοι και θα δώσουμε το 100% για να πετύχουμε”

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco Φώτης Τακιανός έκανε την… εισαγωγή στη νέα αγωνιστική περίοδο και στην επίσημη «πρώτη» της ομάδας μίλησε για τους στόχους και τη φιλοσοφία της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε με ικανοποίηση στο γεγονός ότι έχει ουσιαστικά όλη την ομάδα από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας στα χέρια του.

«Να ευχηθούμε, αρχικά, να έχουμε όλοι μας και όλος ο κόσμος μια χρονιά γεμάτη υγεία. Αυτή τη στιγμή επιστρέφουμε στο γήπεδο και η ομάδα μας είναι συμπληρωμένη. Μας λείπει μόνο ο Harrison που θα φτάσει σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι μια επιτυχία ολόκληρου του οργανισμού του ΠΑΟΚ, δηλαδή το ότι μπορούμε από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας να δουλέψουμε με ολόκληρο το υλικό. Πάντα υπάρχει το συναίσθημα της αισιοδοξίας, πάνω από όλα ότι με αυτό που χτίσαμε, επενδύοντας στη σκληρή δουλειά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα είναι, κατά κύριο λόγο, ανταγωνιστικό, για τις υποχρεώσεις μας στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα φανούμε πιο έτοιμοι σε σχέση με πέρσι στο Basketball Champions League, συμμετέχοντας σε έναν πάρα πολύ δύσκολο όμιλο, με δύο ομάδες που θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου», είπε αρχικά ο Φώτης Τακιανός και πρόσθεσε: «Η δουλειά μας όμως είναι να δώσουμε το 100%, ούτως ώστε μια νέα ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες, θα μπορέσει να μετατραπεί γρήγορα σε ένα δυνατό σύνολο. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά και από την προσπάθεια που θα καταβάλλουμε όλοι μας».

Για τη φιλοσοφία του στις μεταγραφές: «Γενικά προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα έχει μια ισορροπία. Οι απαιτήσεις τόσο της Basket League, όσο και στην Ευρώπη είναι τέτοιες, ώστε να δημιουργήσουμε μια πιο ισχυρή περιφερειακή γραμμή και με πολλαπλές επιλογές όσον αφορά το τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που το έχουμε πετύχει, δημιουργήσαμε μια πολυδιάστατη περιφέρεια. Όσον αφορά τη γραμμή των ψηλών, δεν νομίζω ότι υπολείπεται σε κάτι της περιφερειακής γραμμής, είτε σε ότι αφορά την αμυντική μας φιλοσοφία είτε σε ότι αφορά το πως θέλουμε να παίξουμε στην επίθεση, αποκτήθηκαν παίκτες που μπορούν να υπηρετήσουν αυτή τη φιλοσοφία».

Για το εάν ολοκληρώθηκε το ρόστερ της ομάδας: «Σήμερα μιλάμε για ένα ρόστερ ολοκληρωμένο. Άλλες σκέψεις θα κάνουμε αφού δούμε πως λειτουργεί το ρόστερ και αν υπάρχει ανάγκη. Πάντα θα υπάρχουν οι σκέψεις πως κάτι λείπει ή πως θα είμαστε καλύτεροι εάν αποκτηθεί και άλλος παίκτης. Τη δεδομένη στιγμή όμως δεν υπάρχει αυτή η σκέψη. Θα πέσει στο τραπέζι, εάν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μας διακρίνουμε πως κάτι λείπει, θα το πάρουμε. Αν θέλετε την προσωπική μου εκτίμηση, νομίζω πως θα αργήσει να γίνει αυτό».

Για το πώς θα λειτουργήσει η ομάδα στη θέση «1»: «Οι ρόλοι των παικτών είναι ξεκάθαροι και αυτές οι συζητήσεις έγιναν με τους παίκτες πριν βάλουν την υπογραφή τους στα συμβόλαια. Έχω πει πολλές φορές πως οι σκέψεις μου και ο στόχος μου είναι να δημιουργηθεί μια καλή ομάδα, ένα καλό σύνολο, με διακριτούς ρόλους και σωστή χημεία, για να πάρουμε το 100% από κάθε παίκτη. Είναι ξεκάθαρο ότι ο βασικός μας άσος θα είναι ο Fridriksson. Από εκεί και πέρα, τη θέση θα την καλύψει κι ο Τσιακμάς, ενώ μπορούν μετακινηθούν στη θέση “1” και οι Harrison, Beliauskas»..

Ακολουθήστε τους Internet PAOK Fans στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/InternetPAOKFans

Twitter: https://twitter.com/www_paok_gr

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/internet-paok-fans-601b24248

Instagram: https://www.instagram.com/internetpaokfans

#paok #paokfans #παοκ #thessaloniki

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments