Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Google search engine
ΑρχικήΑΘΛΗΜΑΤΑΜΠΑΣΚΕΤΤακιανός: «Να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης σεζόν»

Τακιανός: «Να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης σεζόν»

Με την υπογραφή του νέου συμβολαίου, ο Θανάσης Χατζόπουλος και ο Φώτης Τακιανός επικύρωσαν και επίσημα την συμφωνία τους για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών μέχρι και το 2025!

Ο σχεδιασμός της ομάδας ξεκινά με έναν ορίζοντα διετίας και ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco μιλώντας στο www.paokbc.gr εξέφρασε τις σκέψεις του για την επόμενη σεζόν και τα σχέδιά του, με ορίζοντα πλέον διετίας…

«Το βασικό είναι να υπάρχει μετά τη φετινή χρονιά εξέλιξη και πρόοδος και αυτό δεν έχει σχέση μόνο με τη βαθμολογική θέση που θα πάρει η ομάδα. Πρόοδος μπορεί να είναι η δημιουργία ενός κορμού παικτών για τα επόμενα δύο χρόνια. Πρόοδος μπορεί να είναι το να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μία σταθερότητα στο αγωνιστικό κομμάτι, ώστε να μην είναι η ομάδα την μία χρονιά 9η, μετά στην 4η θέση και ύστερα και πάλι πολύ πιο κάτω», είπε αρχικά ο Φώτης Τακιανός και αναφέρθηκε στους στόχους που μπορεί και πρέπει να έχει η ομάδα: «Στόχος είναι το αγωνιστικό κομμάτι να είναι ανταγωνιστικό και με αυτή την σταθερότητα.

2 COACH TAKIANOS

Στόχος είναι επίσης να παρουσιάσουμε μέσα στο γήπεδο κάτι ελκυστικό, ώστε να μπορεί να το αξιολογήσει ο κόσμος και να δούμε και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.

Να μπορέσουμε να προσελκύσουμε οικογένειες και νέα παιδιά, ώστε να δημιουργήσουμε πυρήνες υγιών φιλάθλων.

Είναι και στόχος μας να εντάξουμε μέσα στην ομάδα κάποια παιδιά που θα προέρχονται από τις ακαδημίες. Το πρώτο βήμα θα είναι να ενταχθεί ένας παίκτης και να το αυξήσουμε αυτό μέσα στην επόμενη διετία.

Είναι όμως στόχος και το να υπάρχει ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα λειτουργούμε όλοι με σεβασμό ο ένας στον άλλον. Να δημιουργήσουμε ένα οικογενειακό περιβάλλον, γιατί χωρίς αυτό όλα τα παραπάνω δεν θα έχουν νόημα και δεν θα λειτουργούν σωστά. Και σε αυτό έχουμε όλοι πολύ σημαντικό ρόλο, μαζί με την καθοριστική παρουσία της διοίκησης και του κόσμου».

-Θέλετε να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ κάτι ελκυστικό. Τι ομάδα λοιπόν θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν; Τι μπάσκετ θέλετε να παίξει ο δικός σας ΠΑΟΚ;

«Λέγοντας ελκυστικό μπάσκετ, εννοώ μία ομάδα που θα έχει υψηλό δείκτη μαχητικότητας, που θα παλεύει για κάθε κατοχή στο ανοιχτό γήπεδο. Και όσον αφορά την επίθεσή μας, νομίζω ότι κάποια δείγματα παρουσιάστηκαν μέσα στους τελευταίους μήνες. Να έχει πολυφωνία η επίθεση, να μην είναι προσωποκεντρική και μέσα από την ομαδική διαδικασία να βγαίνει το επιθετικό μας παιχνίδι και το πώς θα χτυπάμε το παιχνίδι του αντιπάλου».

-Ο κόσμος, στον οποίο αναφερθήκατε, τι συμμετοχή μπορεί και πρέπει να έχει σε αυτή την προσπάθεια και σε αυτή την διαδικασία;

«Ο κόσμος εναι μία πολύ σημαντική παράμετρος και το ζητούμενο για μας είναι πως θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να έρθει στο γήπεδο. Ο κόσμος υπάρχει. Είναι αυτή η τεράστια βάση των φιλάθλων που αγαπάνε με ξεχωριστό τρόπο τον ΠΑΟΚ. Εμείς πρέπει να τους “αναγκάσουμε” να έρθουν στο γήπεδο και η παρουσία τους είναι προαπαιτούμενο για να έχει η ομάδα καλή πορεία. Και αυτό φάνηκε στα παιχνίδια που είχαμε τον κόσμο δίπλα μας. Έδωσε ενέργεια στην ομάδα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πόσο σπουδαίος είναι ο ρόλος που παίζει στην εξέλιξη των παιχνιδιών και πόσο επηρεάζονται θετικά οι παίκτες. Αν το αντιληφθούν όλοι αυτό, θα είναι πιο εύκολο να έρθουν και να μας στηρίξουν».

2 TAKIANOS FOTIS

-Η εικόνα που υπήρχε στον αγώνα με την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι με πολύ ιδιαίτερες συνθήκες βεβαίως, είναι αυτή που θα θέλατε σε κάθε παιχνίδι;

«Νομίζω ότι το μέγεθος του ΠΑΟΚ προϋποθέτει ότι το γήπεδό μας έτσι πρέπει να είναι. Θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο ότι η ομάδα πρέπει να στηρίζεται ακόμη και σε περιόδους που διανύουμε, που δεν είναι εύκολο γιατί η ομάδα δεν είναι διεκδικήτρια τίτλων. Εμείς λοιπόν πρέπει να παρουσιάσουμε κάτι τόσο θελκτικό και άξιο να αγαπηθεί από τους φιλάθλους ώστε να ζήσουμε στιγμές όπως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ναι, ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή και μέρα, αλλά αυτή είναι η εικόνα στην οποία πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να φτάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται…»

-Η επόμενη σεζόν θα έχει και Super Cup, μαζί με το πρωτάθλημα και την συμμετοχή της ομάδας στο BCL. Περισσότερες ευθύνες, μεγαλύτερη πρόκληση, άγχος; Τι από όλα αυτά;

«Όλα τα πράγματα έχουν τις περισσότερες φορές μία φυσιολογική εξέλιξη. Η επόμενη χρονιά θα είναι η συνέχεια της φετινής. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμμετοχή στο Super Cup, αλλά και στο BCL, ήρθε επειδή εμείς αγωνιστικά αμφισβητήσαμε ομάδες με πολύ υψηλότερο μπάτζετ, που ήταν στην Ευρωλίγκα και στο Eurocup. Και αυτό σημαίνει ότι καταφέραμε κάτι και η επόμενη χρονιά θα είναι η συνέχεια. Νομίζω ότι είναι μία μεγάλη πρόκληση αυτό που έρχεται, αλλά δεν δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο άγχος. Είναι η φυσιολογική συνέχεια. Το Champions League είναι υψηλού επιπέδου, αλλά υψηλού επιπέδου είναι και το πρωτάθλημά μας. Δεν θα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Το Super Cup είναι μία είναι εξόχως τιμητική διάκριση, καθώς θα μας δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουμε έναν τίτλο. Στο μυαλό μου είναι, πως όλα είναι σε μία φυσιολογική ροή και το να βρούμε μπροστά μας τις προκλήσεις, σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε».

2 PAOK F

 

Ακολουθήστε τους Internet PAOK Fans στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/InternetPAOKFans

Twitter: https://twitter.com/www_paok_gr

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/internet-paok-fans-601b24248

Instagram: https://www.instagram.com/internetpaokfans

#paok #paokfans #παοκ #thessaloniki

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments