Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τακιανός: «Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για την υπερπροσπάθεια»

Τακιανός: «Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για την υπερπροσπάθεια»

0
Τακιανός: «Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για την υπερπροσπάθεια»

Μετά το τέλος του αγώνα απέναντι στον Άρη, ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco Φώτης Τακιανός, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες για τις τρεις συνεχόμενες νίκες της ομάδας και αναφέρθηκε στις δυσκολίες του σημερινού αγώνα. Πιο αναλυτικά, δήλωσε: «Έχει τελειώσει ένα υψηλής κρισιμότητας παιχνίδι, σχετικά με την βαθμολογία αλλά και τον στόχο για το Final 8. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε με δύο αγωνιστικά πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καθολική υπεροχή σε άμυνα και επίθεση. Κρατούσαμε τον ρυθμό της επίθεσης και την επιβάλαμε με αποτέλεσμα να είμαστε παραγωγικοί. Μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας ήταν η αμυντική μας τακτική για αυτό και δημιουργήσαμε μεγάλη διαφορά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο τραυματισμός του Beliauskas, το τρίτο φάουλ του Μαργαρίτη και το ότι παίκτες μας φορτώθηκαν με φάουλ, μας υποχρέωσαν να παίξουμε με ένα παίκτη λιγότερο στην περιφέρεια. Αυτό για εμάς έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε ένα rotation από ανάγκη, στα ζευγάρια των ψηλών και αυτό δημιούργησε μια αναστάτωση που προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε. Ο Άρης αντέδρασε όπως περιμέναμε, πίεσε πιο υψηλά από ότι στο πρώτο ημίχρονο και όλα αυτά, οδήγησαν σε ένα κλείσιμο μιας μεγάλης διαφοράς. Στο τέλος που το παιχνίδι πήγε στην προσωπικότητα και την απόφαση, η ομάδα είχε χαρακτήρα, αυτοπεποίθηση, ψυχή και καρδιά. Πήραμε σωστές αποφάσεις στην επίθεση και κάναμε μεγάλες άμυνες. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για την υπερπροσπάθεια. Ευελπιστούμε μετά το τρίτο παιχνίδι να ηρεμήσουμε και να κάνουμε επιτέλους προπόνηση».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε για το αν τον ευχαριστεί η νίκη ή τον προβληματίζει το γεγονός ότι χάθηκε η διαφορά του σκορ στο δεύτερο ημίχρονο: «Με ευχαριστεί η οποιαδήποτε μορφής νίκης. Για να αξιολογήσουμε τα άλλα δύο πρέπει να δούμε σε τι στάδιο βρίσκεται η ομάδα. Πρέπει να συμπεριλάβουμε το γεγονός ότι έχουμε δύο καινούριους παίκτες. Στην πορεία θα γίνουν πιο ευδιάκριτα τα πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε».

Για το λόγο που ο ΠΑΟΚ σταμάτησε να τρέχει στον αιφνιδιασμό στο δεύτερο μέρος, δήλωσε: «Αυτό δεν έγινε επειδή το πήραμε απόφαση. Μία ομάδα κάνει κάτι και μια άλλη προσπαθεί να το σταματήσει. Το ότι δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί, είναι το ποσοστό ευστοχίας του Άρη στην επίθεση στο πρώτο και στο δεύτερο, φαίνεται γιατί δεν τρέξαμε στο δεύτερο. Σκόραρε πολλές φορές κοντά από το καλάθι και δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να τρέξουμε. Παίζει ρόλο η κόπωση και η απόφαση που λόγω κόπωσης, πολλές φορές δεν είναι αυτή που πρέπει»… ενώ για τις επιλογές του δεύτερου μέρους, είπε: «Όταν μία ομάδα έχει τόσο βαθύ roster όπως ο Άρης, είναι λογικό. Εμείς δεν είμαστε στην ίδια διαδικασία με τον Άρη. Παίζουμε με συγκεκριμένους παίκτες, προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις μέσα στο παιχνίδι και προέκυψε και ο τραυματισμός του Beliauskas. Κανένας δεν έχει συμβόλαιο ότι σε κάθε παιχνίδι θα παίζει καλά. Εμείς πρέπει να βρίσκουμε λύσεις σε αυτά τα θέματα. Αυτό ήταν που προσπαθούσαμε να κάνουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Από ανάγκη δημιουργούσαμε ζευγάρια ψηλών γιατί αυτή είναι η ομάδα μας».

Αναφορικά στα δυο καινούρια πρόσωπα της ομάδας μας, δήλωσε: «Είναι δυο παιδιά που θα ξεκινήσω από τον έξω αγωνιστικό τους χαρακτήρα. Δείχνουν διάθεση και φαίνεται πως θέλουν να προσαρμοστούν στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ. Τους αρέσει και βγαίνει η θετικότητα στο παιχνίδι τους. Έχουμε μια ομάδα που όλοι νιώθουν άνετα σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Δεύτερον, όλα τα παιδιά έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που προσπαθούν να τα εκμεταλλευτούμε. Τα εύσημα για εμένα πηγαίνουν στην ομαδική λειτουργία και στο πως εμφανίζονται αυτά τα παιδιά. Είμαστε χαρούμενοι με τις προσθήκες που κάναμε και είμαστε ακόμα σε αρχικό στάδιο».

Όταν ρωτήθηκε για το πρόβλημα του Beliauskas και για την μέχρι τώρα πετυχημένη ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα, είπε: «Είναι ένα πρόβλημα μεσαίας βαθμίδας καθώς γύρισε ο αστράγαλος του. Ευελπιστούμε ότι στο επόμενο παιχνίδι θα παίξει. Σχετικά με τον μικρό απολογισμό, είμαστε μία ομάδα που δεν μπορεί να θέσει μακροπρόθεσμους στόχους. Με τη συγκέντρωση μας στη σκληρή δουλειά δημιουργούμε ένα καινούριο στόχο. Η μέχρι τώρα πορεία μας με αφήνει ικανοποιημένο. Οι ήττες που ήρθαν είχαν να κάνουν με διάφορα προβλήματα τραυματισμών. Υπάρχει η παγίδα του να θεωρήσουμε ότι έχουμε καταφέρει κάτι και να αποσυγκεντρωθούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρότερα και νομίζω ότι η ομάδα έχει το μέταλλο για να ανταποκριθεί»… ενώ παράλληλα μίλησε για τους στόχους και αν τέτοιες νίκες σημαίνουν κάτι ξεχωριστό για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένας οργανισμός που ανεξάρτητα από το οικονομικό του στάτους, έχει ένα μεγάλο όνομα που για να τραφεί και να μείνει το στάτους στο υψηλό επίπεδο, χρειάζονται μεγάλες νίκες. Πρέπει να μας κάνει χαρούμενους που δίνουμε στον οργανισμό αυτήν την τροφή για να μένει υψηλά. Δεν είναι κοινότυπο να πω ότι δε μπορούμε να κάνουμε ένα απολογισμό αυτήν τη στιγμή και να παρεκκλίνουμε της συγκέντρωσης μας. Μας περιμένει ένα ακόμη παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα. Η δουλειά μας είναι να δίνουμε κάθε φορά το 100%. Είναι μεγάλη μας χαρά που μπορέσαμε και δώσαμε αυτές τις νίκες στον οργανισμό».

 

Από την άλλη, ο προπονητής του Άρη Midea, Γιάννης Καστρίτης δήλωσε: «Ήταν δυστυχώς το τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι που κληθήκαμε να διαχειριστούμε την ίδια συνθήκη. Βρεθήκαμε να χάνουμε με είκοσι πόντους στο ημίχρονο και παρόλα αυτά η ομάδα πάλεψε αλλά ξέμεινε από δυνάμεις. Δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την ανατροπή και είναι ένα κομμάτι που πρέπει να διορθώσουμε άμεσα. Στο πρώτο ημίχρονο επιτρέψαμε στον ΠΑΟΚ να διαβάσει την άμυνα μας, δεν ασκήσαμε την πίεση που έπρεπε να ασκήσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πλήρως σε όλες τι προσαρμογές, αλλά αυτό δεν έφτανε. Κάποιες 1-2 κατοχές στην άμυνα και στην επίθεση μας, ήταν επιτυχημένες κυρίως για τον ΠΑΟΚ και έτσι κρίθηκε ο νικητής. Πρέπει να ξεκουραστούμε, να φρεσκαριστούμε και να είμαστε έτοιμοι για ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ulm» είπε αρχικά ενώ σε ερώτηση για το γεγονός ότι ο Άρης είχε ξανά θέμα μένοντας πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά, απάντησε: «Το ψάχνουμε. Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα πνευματικό. Έχει να κάνει με τον τρόπο που προσεγγίζουμε τα παιχνίδια ειδικά με την κόπωση που υπάρχει. Υπάρχει φθορά και δεν έχουμε πολύ χρόνο για προπόνηση, αλλά περισσότερο είναι στο μυαλό. Με τη σωστή πνευματική προσέγγιση έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Έχουμε παιδιά με χαρακτήρα και τα εμπιστευόμαστε. Θα τη διορθώσουμε αυτήν τη λεπτομέρεια».

Ακολουθήστε τους Internet PAOK Fans στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/InternetPAOKFans

Twitter: https://twitter.com/www_paok_gr

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/internet-paok-fans-601b24248

Instagram: https://www.instagram.com/internetpaokfans

#paok #paokfans #παοκ #thessaloniki