Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
Google search engine
ΑρχικήΑΘΛΗΜΑΤΑΜΠΑΣΚΕΤΤακιανός: «Όλοι έκαναν κατάθεση ψυχής»

Τακιανός: «Όλοι έκαναν κατάθεση ψυχής»

Ο Φώτης Τακιανός έκανε το ντεμπούτο του στο PAOK Sports Arena με μία εκπληκτική νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ξεκίνησε την συνέντευξη του τονίζοντας ότι οι παίκτες του στηρίχθηκαν από την βοήθεια των φιλάθλων της ομάδας και αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ομάδας να χτίσει μία νοοτροπία. Συγκεκριμένα είπε:

«Θέλω να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στους παίκτες μου, είναι ευνόητο πως μιλάμε για μία μεγάλη νίκη αλλά πρέπει να αναφέρω πως όλοι έκαναν κατάθεση ψυχής. Πίστευαν όλο και περισσότερο στους εαυτούς τους και αυτό αντανακλάται στο σύνολο της ομάδας. Αντέδρασαν ομαδικά σε δύσκολα σημεία του παιχνιδιού, όπως επίσης έμειναν συγκεντρωμένοι και ψύχραιμοι. Όλα αυτά, είναι τα πιο βασικά κομμάτια σχετικά με το πως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Αποτελούν βάση στο να χτίσουμε αρχικά μία νοοτροπία. Έπειτα, το ότι η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα και θα πρέπει ο καθένας από εμάς να δίνει το 100% για να κάνει η ομάδα αυτές τις νίκες και να χτίζει τη νοοτροπία της για να έρθουν και στο μέλλον ίδιες και ακόμα μεγαλύτερες νίκες. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι έχει μεγαλύτερη σημασία η διαχείριση της νίκης, περισσότερο και από την ίδια τη νίκη. Εμείς ως ομάδα και σαν περιβάλλον, θα προσθέσουμε μια ακόμη επιτυχία σε αυτό το αποτέλεσμα αν διαχειριστούμε την νίκη μας και χτίσουμε πάνω σε αυτή. Δεν πρέπει να χάσουμε την συγκέντρωση μας και να σκεφτούμε ότι κάναμε κάτι παραπάνω από μία νίκη. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία καινούρια ομάδα στην οποία προσθέτουμε καινούρια πράγματα, προσπαθούμε να επιδιώξουμε έναν συνδυασμό στο αγωνιστικό κομμάτι στην νοοτροπία και στην ψυχολογία των παικτών. Θα έλεγα πως αυτή τη στιγμή χτιζόμαστε. Εάν κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από αυτό που πρέπει, θα μας περιμένει τιμωρία. Θα είμαστε σοφοί αν διαχειριστούμε την νίκη προς όφελος μας και χτίζοντας πάνω σε αυτή. Χαίρομαι που ένιωσα πως όλος ο οργανισμός είχε την ίδια χαρά με εμάς και αυτό είναι κάτι σπουδαίο. Είναι ωραίο συναίσθημα να βλέπεις ανθρώπους που νοιάζονται τόσα χρόνια για την ομάδα και αξίζουν τέτοιου είδους χαρές. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα».

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την επόμενη αγωνιστική και πρέπει σήμερα να χαρούμε μέσα από την καρδιά μας αλλά από αύριο να ξεχάσουμε ότι έχει γίνει και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Γενικά το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι το οποίο έχει δείξει ότι οι αλαζονικές συμπεριφορές τιμωρούνται άμεσα και είναι κάτι που θέλω να αποφύγω για την ομάδα μας».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco, απαντώντας σε ερωτήσεις, τόνισε…

Για το κλειδί της νίκης…

«Υπήρχαν κλειδιά στην εξέλιξη του παιχνιδιού και το βασικότερο ήταν το πως παρουσιάστηκε η ομάδα στο αμυντικό κομμάτι, σε όλη την έκθεση της επιθετικής γκάμας του Παναθηναϊκού. Κυριαρχήσαμε απέναντι σε μία ομάδα με συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και ρόστερ. Είχαμε περισσότερα ριμπάουντ από τον αντίπαλο και αυτός ήταν ο στόχος μας. Το δεύτερο μεγάλο κομμάτι σχετικά με την αμυντική μας λειτουργία, ήταν το πως περιορίσαμε την pick nroll επίθεση του Παναθηναϊκού, με συγκεκριμένη τεχνική. Όσον αφορά την επίθεση, είναι ξεκάθαρο πως εντοπίσαμε και χτυπήσαμε όλες τις αδυναμίες τις οποίες μπορεί να έχει ο αντίπαλος και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι υπήρχαν και απουσίες. Όμως, οτιδήποτε και αν αποφασίσαμε σε άμυνα και επίθεση, οφείλεται στην ψυχή που έδωσαν οι παίκτες σε κάθε κατοχή και φάση του παιχνιδιού».

Για το τι άλλαξε συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι και πώς θα μετουσιωθεί σε ψυχολογία η νίκη αυτή:

«Στο παιχνίδι με τον Προμηθέα, η ομάδα ήταν ανέτοιμη για πολλούς λόγους. Αρχικά, δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος έτσι ώστε να απορροφηθεί από τους παίκτες αυτό που ήθελα να τους μεταδώσω ως τακτική. Σε οποιαδήποτε αλλαγή, υπάρχει μία διαδικασία που οι παίκτες αποσυγκεντρώνονται και βαδίζουν από μία κατάσταση σε μία άλλη και αυτό τους προκαλεί ανησυχία. Αυτό χρειάζεται χρόνο, δεν χτίζονται τόσο γρήγορα οι ομάδες. Πιστεύω πως η κατάρρευση του δεύτερου ημιχρόνου με τον Προμηθέα, κυρίως οφείλεται στο ότι δεν είχαμε αντίδραση όσον αφορά τα ψυχικά αποθέματά μας. Το να δημιουργήσεις ένα κλίμα το οποίο θα έχει ως βάση κάποια συναισθήματα, απαιτεί τον ανάλογο χρόνο. Μόνο με αμοιβαία εμπιστοσύνη μπορεί να χτιστεί αυτή η σχέση. Σήμερα αυτό κάπως βελτιώθηκε και φτάσαμε στα όρια που θέλουμε. Φυσικά, βοήθησε πάρα πολύ το γεγονός ότι παίξαμε στην έδρα μας, σε ένα οικείο περιβάλλον. Βοήθησε η ενθάρρυνση του κόσμου και οι παίκτες στηρίχθηκαν από αυτό. Δεν μπορώ να περιγράψω πως εξέλαβα όλη αυτή τη διαδικασία γιατί είναι κάτι που δεν λέγεται με λόγια αλλά το αισθάνομαι. Όταν βρίσκεσαι σε ένα γήπεδο που ο κόσμος παροτρύνει την ομάδα, αυτομάτως αισθάνεσαι κάτι που δεν περιγράφεται. Είναι μοναδικό να βλέπεις τα πρόσωπα των φιλάθλων χαρούμενα με κάτι το οποίο αγαπάνε ιδιαίτερα. Αυτά μπόρεσα να διακρίνω και θα επαναλάβω πως είμαι εξίσου χαρούμενος και για αυτό».

Για το αν άλλαξε η νίκη το πρόγραμμα της ομάδας, απάντησε:

«Για να είμαι ειλικρινείς, υπάρχει η διαδικασία της βαθμολογίας, την οποία ξέρουμε όλοι και μπορείς με ένα στραβοπάτημα να μείνεις εκτός στόχων. Στα εναπομείναντα παιχνίδια το μόνο που πρέπει να δούμε είναι το επόμενο. Να συζητήσουμε βάση των αποτελεσμάτων, που βρισκόμαστε. Είναι τέτοια η μορφή της βαθμολογίας και του πρωταθλήματος που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε παραπάνω βλέψεις, παρά μόνο να κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι».

Όταν ρωτήθηκε για το αν αλλάζει ο στόχος του ΠΑΟΚ μετά από μία τέτοια νίκη, ο κ.Τακιανός απάντησε:

«Ο στόχος είναι να πάει ο ΠΑΟΚ όσο πιο μακριά γίνεται. Να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, να πλασαριστεί σε μία θέση που θα δείχνει ένα λαμπρό μέλλον, όπως επίσης να κατακτήσει καλύτερη θέση στα πλέι οφ. Αυτό θα το κάνουμε δίνοντας το μέγιστο που μπορούμε. Πρέπει να χτίσουμε πάνω στη νίκη αυτή και να μην θεωρήσουμε ότι είμαστε κάτι παραπάνω από μία νίκη. Ξέρω ότι είναι μία μεγάλη νίκη, καταθέσαμε ψυχή και είναι μία βάση. Επίσης, θέλω να πω πως είναι άλλο να έχεις την ομάδα χτισμένη από το καλοκαίρι με την άνεση του χρόνου και να την έχεις δει παίζοντας μερικά φιλικά. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να εμβαθύνουμε σε πράγματα που δεν είναι τόσο ευδιάκριτα αλλά εμείς θα τα κάνουμε διακριτά. Πρέπει να τα βγάλουμε στο γήπεδο, ίσως με κάποιες μεθόδους που δεν είναι κανονικές σε αυτό το χρονικό σημείο. Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά από όλο το επιτελείο και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για εκείνα τα σημεία που πρέπει να δουλέψει περισσότερο η ομάδα ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της: «Πρέπει αρχικά να συνειδητοποιήσουμε τα λάθη που κάναμε, μέσα από βίντεο και ομιλία. Τα λάθη αυτά, είναι περισσότερο διαχείριση καταστάσεων του ενστίκτου τους αλλά και πόσο μπορούν να επιβληθούν στην σωματική τους κόπωση, σχετικά με την συγκέντρωση τους. Αυτά που προανέφερα, απαιτούν σκληρή δουλειά με τον παίκτη επί προσωπικού και με την ομάδα στο σύνολο τους. Βλέπουμε ελάχιστες ομάδες που παίζουν σε υψηλό επίπεδο για πολλή ώρα. Υπάρχουν οι κάμψεις στο παιχνίδι και αυτό είναι ένα σημείο που πρέπει να δουλέψουμε. Πως θα υποστηρίξουμε την ομάδα σε αυτά τα σημεία, εμείς από τον πάγκο».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Χρήστος Σερέλης τόνισε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την νίκη. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα κλειστό παιχνίδι και ότι ο ΠΑΟΚ θα έπαιζε καλά, μετά το αποτυχημένο αποτέλεσμα με τον Προμηθέα και την προσθήκη του καινούριου προπονητή. Δεν ακολουθήσαμε αυτά που είπαμε στην προπόνηση και οι 81 πόντοι που δεχτήκαμε ήταν πολλοί. Ήταν δύσκολη βραδιά αλλά έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να βελτιωθούμε.

Δεν διαβάσαμε καλά τις προσαρμογές του ΠΑΟΚ, ήμασταν βιαστικοί στο να εκτελέσουμε και διστακτικοί στο να υλοποιήσουμε αυτά που είπαμε στην προπόνηση. Έβαλαν πολλά καλάθια και αυτό ήταν που μας έκανε να χάσουμε το μυαλό μας.

Υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να λυθούν και το βασικό ότι ο Παναθηναϊκός είναι ουσιαστικά δύο ομάδες, μία σε Ευρώπη και η άλλη που παίζει στην Ελλάδα. Επίσης, οι παίκτες δεν κάνουν συχνά προπόνηση όλοι μαζί γιατί υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί. Γενικά, δεν πρέπει να ψάχνουμε για δικαιολογίες, πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν».

Ακολουθήστε τους Internet PAOK Fans στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/InternetPAOKFans

Twitter: https://twitter.com/www_paok_gr

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/internet-paok-fans-601b24248

Instagram: https://www.instagram.com/internetpaokfans

#paok #paokfans #παοκ #thessaloniki

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments